Severodonetsk poate fi asediat/foto de REUTERS

Rashiștii continuă să distrugă orașele din Regiunea Luhansk. Următorul rând este Severodonetsk, care, după încercări nereușite de furtună, riscă să fie asediat ca Mariupol.

Acest lucru a fost anunțat de către președintele Administrației de Stat Regionale Luhansk Serghei Gaidai.

“În ultimele zile, experții militari au început să atribuie soarta lui Mariupol Severodonetsk. Apărarea orașului este super-puternică, deci va fi foarte dificil să capturați centrul regional al regiunii Luhansk. Dar orcii pot merge invers – conform scenariului Mariupol. Aceasta este doar o presupunere. Dar suntem pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor, soldații noștri vor da inamicului o mustrare demnă”, a spus el.

El crede că data sacră pentru Putin – 9 Mai – va fi super grea, rashiștii vor intensifica bombardamentele și vor încerca să distrugă cât mai multe așezări din Regiunea Luhansk.

De asemenea, Gaidai a cerut din nou locuitorilor din Regiunea Luhansk să evacueze, deoarece este mai bine să prevenim tragedia și să nu dăm cărți de atu inamicului.

Citește și:  în Ova Luhansk, au avertizat cum sabotorii ruși s - ar putea infiltra în spatele ucrainean Luhansk OVA a avertizat cum sabotori ruși pot infiltra spate ucrainean șeful RGA Severodonetsk a numit cele mai fierbinți locuri Șeful RGA Severodonetsk a numit cele mai fierbinți locuri invadatorii se pregătesc să dea o lovitură puternică pe 9 mai - șeful Ova Luhansk Ocupanții se pregătesc să dea o lovitură puternică pe 9 mai – șeful Ova Luhansk

În Regiunea Luhansk, inamicul a efectuat aproape 20 de atacuri în timpul zilei, în urma cărora trei civili au fost uciși și alți trei au fost răniți. 

reamintim că al doilea val de evacuare a început astăzi în Mariupol. Oamenii din Mangush și Berdyansk ar trebui să se alăture evacuării.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.