Ucraina a primit 5 unități de artilerie Gepard/foto WikipediaUcraina a primit 5 unități de artilerie Gepard/foto Wikipedia

în această săptămână, cinci unități de artilerie Gepard au fost transferate în Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de premierul Denis Shmygal în timpul unei ședințe de guvern.

“Fondul European pentru Pace a fost majorat la 2,5 miliarde de euro. Aceasta înseamnă încă 500 de milioane de euro pentru arme pentru armata noastră. Germania intenționează, de asemenea, să crească oferta anumitor tipuri de arme grele, inclusiv forțele de apărare aeriană. În această săptămână, încă cinci unități de artilerie Gepard au fost transferate în Ucraina. În viitorul apropiat, primul dintre cele mai moderne trei sisteme de apărare aeriană ale producției germane IRIS-T ar trebui pus în funcțiune, ceea ce va ajuta la protejarea orașelor noastre de rachetele rusești”, a spus el.

Videoclipul zilei

Premierul a adăugat, de asemenea, că în timpul vizitei sale în Uniunea Europeană weekendul trecut, a fost discutată crearea unui hub suplimentar pentru repararea artileriei “NATO” pe teritoriul UE.

Citește și:  Germania a transferat încă trei instalații de artilerie autopropulsate Gepard în Ucraina Germania a predat Ucrainei încă trei instalații de artilerie autopropulsate antiaeriene Gepard  noile livrări de arme grele către Ucraina au fost blocate în Germania din iunie-die Welt Din iunie, Germania a blocat noi livrări de arme grele către Ucraina-die Welt  Germania a transferat încă 4 tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard în Ucraina Germania a transferat încă 4 tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard în Ucraina

“Cealaltă parte a acordurilor noastre este acum nepublică, dar suntem siguri că acest lucru se va transforma într-o mulțime de surprize neplăcute pentru dușmanii noștri”, a adăugat el.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, ziarul German Die Welt a raportat că livrările ulterioare de arme grele către Ucraina au fost blocate în Germania începând cu luna iunie a acestui an. Ministerul German al Apărării organizează întâlniri periodice pentru a discuta această problemă. Dar se termină cu un rezultat zero pentru APU.

În același timp, deputații Bundestag Christian Klink (SPD), Sarah Nanni (Uniunea 90/Verzii) și Alexander Muller (FDP) și-au exprimat opinia că Germania ar trebui să ofere urgent mai multe arme Ucrainei pentru a-și asigura supraviețuirea, chiar dacă acest lucru implică lacune temporare în Bundeswehr.

La începutul lunii iulie, Germania a promis arme pentru 675 milioane de euro și a livrat doar 39,9% (269 milioane de euro).

După cum a raportat UNIAN, pe 4 septembrie, Denis Shmygal a discutat cu Cancelarul Federal German Olaf Scholz problema aprovizionării suplimentare cu arme pentru Ucraina.

“Avem o viziune comună asupra necesității creșterii ofertei de sisteme de artilerie și sisteme de apărare aeriană. În primul rând, pentru a crește acele tipuri de arme grele care au fost deja livrate sau vor fi livrate în viitorul apropiat: MARS-2 MLRS, PANZERHAUBITZE 2000 ACS, instalațiile antiaeriene IRIS-T și GEPARD. În același timp, am vorbit și despre posibile livrări de noi nomenclaturi, în special tancuri germane”, a spus Premierul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *