Serghei șoigu/REUTERS Serghei șoigu/REUTERS

Ofensiva trupelor ruse din Ucraina” încetinește în mod deliberat ” pentru a evita victimele civile.

o astfel de declarație a fost făcută de șeful Ministerului Apărării al Federației Ruse, Serghei șoigu, la o reuniune a Consiliului miniștrilor Apărării din CSTO.

Potrivit lui, trupele ruse ar crea așa-numitele “coridoare umanitare” pentru civili să părăsească “așezări înconjurate și să declare regimuri de tăcere.”

Citește și:  rușii ar putea folosi arme chimice în gostomel-militar Rușii ar putea folosi arme chimice în gostomel-militar  ocupantul s-a lăudat cu uciderea brutală a unui ucrainean, prezentându - se ca un personaj fictiv Ocupantul s-a lăudat cu uciderea brutală a unui ucrainean, prezentându-se ca un personaj fictiv  pierderile Rusiei în Ucraina: echipamente în valoare de 13 miliarde dolari distruse - media (infographics) pierderile Rusiei în Ucraina: echipamente în valoare de 13 miliarde dolari distruse-media (infographics)

“Desigur, acest lucru încetinește ritmul ofensivei, dar se face în mod deliberat pentru a evita victimele civile”, a spus Shoigu cinic.

Ministrul rus al Apărării a mințit încă o dată cinic, spunând că armata rusă nu lovește infrastructura civilă a Ucrainei și lovește instalațiile militare exclusiv cu “arme de precizie”.

Shoigu a menționat că, în ciuda încetinirii periodice a dinamicii ostilităților, Rusia va continua să desfășoare așa-numita “operațiune militară” în Ucraina “până când toate sarcinile vor fi complet finalizate.”

Anterior, președintele auto-proclamat al Belarusului, Alexander Lukashenko, a anunțat o încetinire a ritmului “operațiunii militare” rusești din Ucraina. În opinia sa ,” această operațiune a fost întârziată.”

În martie, directorul Rosgvardiya Viktor Zolotov, comentând războiul din Ucraina, a declarat că “nu totul merge la fel de repede cum ne-am dori.”

Șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a raportat că faza activă a războiului ruso-ucrainean se va încheia până la sfârșitul acestui an și există resurse în Rusia pentru desfășurarea unui război normal timp de 12 luni.

După cum a raportat UNIAN, Rusia distruge infrastructura civilă din Ucraina cu lovituri de rachete. Deci, începând cu 19 mai, Valoarea totală a pierderilor directe documentate pentru infrastructura Ucrainei este de aproape 97,4 miliarde de dolari. sau 2,9 trilioane UAH.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.