ce să faci cu focul rachetelor/fotografie t.me/luhanskaVTSACe să faci cu focul rachetei/fotografie t.me/luhanskaVTSA

Atacurile cu rachete constante au devenit o parte teribilă a vieții de zi cu zi a ucrainenilor. Nicio zonă nu este protejată 100% de rachete. Rusia încearcă să distrugă întreaga infrastructură a Ucrainei și nu cruță nici măcar clădirile rezidențiale și școlile și, de asemenea, amenință deschis să lovească Kievul. 

ne dăm seama cum să ne comportăm în fața amenințării loviturilor cu rachete, unde poți și nu te poți ascunde și ce să iei cu tine.

Unde să te ascunzi în timpul focului de rachetă

în timpul amenințării cu foc de rachetă, cel mai bine este să te ascunzi în astfel de locuri:

dacă nu există un adăpost sigur în apropiere, atunci puteți ascundeacasă . În același timp, trebuie să urmați regula a doi pereți – ar trebui să existe cel puțin 2 pereți între dvs. și stradă din toate părțile. Stați în colțul camerei sub nivelul ferestrei. Ar trebui să fie un zid în fața ta.

nu este recomandat să se ascundă în bucătărie, deoarece există o mulțime de obiecte fragile, iar în baie dacă există o oglindă acolo. 

Dacă vă aflați pe site, alegeți partea interioară a acestuia, fără pereți exteriori și ferestre. Nu este nevoie să stați în mijlocul zborului, este mai bine să stați pe trepte. Dacă vă aflați într-o clădire înaltă, este important să coborâți cel puțin două etaje sub acoperiș. Într-o casă cu trei etaje, etajul mijlociu este considerat cel mai sigur.

Dacă atacul cu rachete a prins pe stradă apoi, culcați-vă pe pământ și acoperiți-vă capul cu mâinile și deschideți-vă gura. Dacă stai cât mai aproape de sol, șansele tale de supraviețuire cresc. Îndepărtați-vă de mulțime, deoarece există un risc mai mare de a fi lovit de șrapnel.

dacă ați fost lovit de un atac cu rachete într-o mașină sau în transportul public ieșiți din mașină și mergeți la cea mai apropiată clădire sau adăpost. Dacă clădirile sunt departe, îndepărtați-vă de mașină, culcați-vă pe pământ și acoperiți-vă capul. Ascunderea sub o mașină este extrem de periculoasă! Dacă învelișul este atât de dens încât nu există nicio modalitate de a ieși din mașină – aplecați-vă în cabină cât mai jos posibil și acoperiți-vă capul.

cum să se pregătească în avans pentru atacuri cu rachete

Gândiți-vă în prealabil la calea către adăpost și îndepărtați toate obiectele care vă pot interfera pe parcurs. Lăsați ușa adăpostului deschisă, astfel încât alte persoane să se poată ascunde.

În prealabil, împachetați o valiză alarmantă cu apă potabilă, conserve, prăjituri, bare energetice, o trusă de prim ajutor și copii ale documentelor. Lăsați valiza într-un loc accesibil, unde o puteți lua pe fugă în orice moment.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.