Biden a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta securitatea Ucrainei/foto REUTERS

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat alocarea a 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Ucraina în domeniul securității.

După cum relatează corespondentul UNIAN, Biden a spus acest lucru în timpul unui mesaj video la Casa Albă.

În special, președintele SUA a semnat documentele relevante în aer pentru a aloca 800 de milioane de dolari Ucrainei pentru achiziționarea de active de apărare. În general, ajutorul SUA pentru Ucraina anunțat în ultima săptămână a ajuns la 1 miliard de dolari.

Biden a menționat că sâmbătă administrația sa a dat permisiunea pentru alocarea a încă 200 de milioane de dolari sau a fost posibilă furnizarea permanentă de arme și muniții către Ucraina.

“Acum îmi folosesc din nou puterile prezidențiale pentru a activa asistență suplimentară de securitate pentru a ajuta Ucraina să respingă ofensiva rusă. Acesta este un ajutor suplimentar de 800 de milioane de dolari. Acest lucru crește Asistența totală de securitate nouă a SUA pentru Ucraina la 1 miliard de dolari numai în această săptămână. Acesta este un transfer direct de echipamente de la Departamentul nostru de apărare către armata ucraineană pentru a-i ajuta în lupta împotriva acestei invazii”, a subliniat Biden.

Președintele SUA a mulțumit Congresului pentru sprijinirea alocării acestor fonduri.

“Acest nou pachet, de la sine, va oferi asistență fără precedent pentru Ucraina. Acesta include 800 de sisteme antiaeriene pentru a se asigura că armata ucraineană poate continua să oprească avioanele și elicopterele care îi atacă oamenii și pentru a proteja spațiul aerian ucrainean”, a subliniat Biden.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *