situația de la Cernobîl este foarte periculoasă în general/foto Unian, Viktor Kovalchuk

Situația de la centrala nucleară de la Cernobîl este periculoasă, deoarece centrala a rămas fără alimentare din cauza acțiunilor ocupanților ruși, iar acum nimeni nu înțelege ce se întâmplă acolo.

Acest lucru a fost declarat de către consilier al șefului biroului președintelui, Mihail Podolyak, scrie Ukrainska Pravda.

“Situația de la Cernobîl este foarte periculoasă în general. Datorită acțiunilor ocupanților, alimentarea stabilă a instalațiilor a fost oprită acolo, care pur și simplu nu ar trebui să rămână fără alimentare. Aceasta este o amenințare pentru întreaga Europă. Și, desigur, pentru Rusia însăși”, a spus Podolyak.

El a reamintit că AIEA a pierdut contactul cu sistemele de securitate de monitorizare de la centrala nucleară de la Cernobîl, așa că acum nimeni nu înțelege ce se întâmplă acolo.

Podolyak a subliniat că lumea ar trebui să crească în mod semnificativ presiunea asupra Rusiei pentru a stoarce literalmente ocupanții din Ucraina.

Consilierul șefului PO a menționat că rușii au început un război pentru a-și cuceri vecinii în spiritul războaielor din Evul Mediu, deci nu este surprinzător faptul că trag la blocuri atomice, luptă pe site-urile instalațiilor nucleare, sparg sursa de alimentare. Potrivit lui Podolyak, aceste obiecte sunt de neînțeles pentru ruși și pot fi folosite ca obiecte de șantaj.

Podolyak a menționat, de asemenea, că cu cât trupele rusești sunt mai lungi pe teritoriul țării noastre, cu atât mai mult acești “oameni din Evul Mediu” vor crea probleme pentru toată lumea din Europa și pentru ei înșiși.

Citește și:  serviciul Nuclear al ONU a pierdut contactul cu echipamentul de monitorizare de la centrala nucleară Zaporozhye Serviciul Nuclear al ONU a pierdut contactul cu echipamentul de monitorizare de la centrala nucleară Zaporozhye  terorism Nuclear, sau de ce sălbaticii au nevoie de centrale nucleare ucrainene Terorismul Nuclear,sau de ce wildlings nevoie de centrale nucleare ucrainene  Zaporizhia NPP este încă sub controlul armatei ruse Zaporozhye NPP este încă sub controlul armatei ruseinamicul urmărește să captureze centrala nucleară Sud - Ucraineană - Arestovich inamicul urmărește să captureze centrala nucleară Sud-Ucraineană-Arestovich

Reamintim că, pe 24 februarie, trupele de ocupație ale Federației Ruse, ca urmare a atacului, au preluat controlul asupra tuturor obiectelor centralei nucleare de la Cernobîl.

Mai multe instalații de stocare a combustibilului nuclear uzat sunt situate în zona centralei nucleare de la Cernobîl, precum și în instalația de adăpost, o instalație de izolare a celei de-a patra unități de alimentare a centralei nucleare de la Cernobîl, construită după explozia reactorului 4. Energoatom a raportat că aproximativ 20 de mii de ansambluri de combustibil uzat sunt depozitate la instalația de depozitare, care necesită răcire constantă.

Ca urmare a acțiunilor ostile ale ocupanților ruși, centrala nucleară de la Cernobîl a fost complet dezactivată. Începând cu 9 martie, sa raportat că funcționarea generatoarelor diesel de urgență pentru alimentarea cu energie a sistemelor importante va dura doar 48 de ore. După aceea, controlul asupra instalațiilor periculoase nucleare va fi complet pierdut.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *