regiunea Odessa a fost atacată cu rachete de 9 ori pe zi, 6 dintre ele au fost doborâte/foto UNIANRegiunea Odessa a fost atacată de rachete de 9 ori într-o zi, 6 dintre ele au fost doborâte/foto UNIAN

în sud, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus peste 50 de invadatori ruși și un elicopter într-o zi.

Acest lucru este raportat de comanda operațională “Sud” pe rețeaua socială Facebook.

“În timpul zilei, nu au existat schimbări semnificative în pozițiile de pe linia de contact în direcțiile Kherson și Mykolaiv. Cu toate acestea, unitățile noastre au detectat și au zădărnicit încercarea inamicului de a retrage grupul de recunoaștere la timp. Ca urmare a bătăliei, inamicul a ucis, rănit și capturat”, spune rezumatul.

În același timp, inamicul, care a lovit la începutul zilei cu mai multe sisteme de rachete de lansare la Mykolaiv, a continuat să terorizeze alte regiuni din sud cu lovituri de rachete pe tot parcursul zilei.

În același timp, inamicul a atacat regiunea Odessa cu rachete de 9 ori pe zi, în principal cu utilizarea aviației, dar 6 rachete au fost distruse cu siguranță de forțele de apărare aeriană.

“Grevele au avariat o stație electrică și o conductă de gaz din regiune, au distrus mai multe case private și zone de agrement deteriorate. Din păcate, există victime”, spune rezumatul.în plus, rachetele ucrainene și unitățile de artilerie și aeronavele au provocat aproximativ o jumătate de sută de înfrângeri asupra pozițiilor inamice.

“Pierderile inamice în timpul zilei s-au ridicat la: 51 de rashiști, 2 lansatoare multiple de rachete, un tanc, sistemul de Rachete Antiaeriene Pantsir-s, 2 UAV-uri și un elicopter”, se spune în rezumat.

În același timp, confirmarea pierderilor inamice a fost primită cu o zi înainte – aceștia sunt încă 56 de rashiști, încă 3 lansatoare de rachete multiple, 4 transportoare blindate, 2 unități de echipamente auto, iar complexul de recunoaștere a artileriei Radar Zoo 2 a fost deteriorat semnificativ.

De asemenea, se remarcă faptul că gruparea navală a flotei inamice are cel puțin 6 nave și 2 submarine care sunt pregătite pentru greve de rachete, deoarece sunt echipate cu mai mult de o sută de rachete de croazieră.anterior, Bellingcat jurnalist de investigație Hristo Grozev a spus că Rusia vrea să ia Odessa și Nikolaev. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *