Reznikov a spus că APU merge din ce în ce mai mult pe contraofensivă/UNIAN

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că situația rămâne dificilă, dar apărătorii ucraineni apelează din ce în ce mai mult la contraatacuri pe diferite sectoare ale frontului.

El a anunțat acest lucru pe Facebook.

“A treia săptămână de apărare eroică împotriva unei invazii ruse la scară largă se apropie de sfârșit. Situația rămâne dificilă. Mai ales în sud și est. Dar apărătorii și apărătorii noștri se îndreaptă din ce în ce mai mult spre contraatacuri pe diferite sectoare ale frontului – de la regiunea Kiev și regiunea Mykolaiv până la Regiunea Luhansk. Arderea elicopterelor inamice în Chernobayevka, Regiunea Kherson – aceasta este o demonstrație a ceea ce se întâmplă acum cu trupele ocupanților”, a spus ministrul.

El a subliniat că inamicul continuă să comită crime de război împotriva civililor.

În special, moartea a 103 copii ucraineni care au fost uciși de invadatorii ruși a fost confirmată în 20 de zile.

În plus, rușii au distrus și deteriorat peste 400 de instituții de învățământ și peste 100 de spitale ucrainene, mii de clădiri rezidențiale.

“Un adevărat act de genocid este comis împotriva lui Mariupol. Acesta este terorismul de Stat din partea Rusiei. Nu poate fi justificat de nimic, aceasta este nebunia maniacilor turbați”, a subliniat Reznikov.

Șeful Ministerului Apărării a declarat că Ucraina va răzbuna fiecare cetățean și toți infractorii vor fi pedepsiți.

“mai mulți generali ruși au fost deja distruși. Timpul va lovi și pentru alții. Vom face totul pentru asta”, a adăugat el.

potrivit ministrului, acum lumea liberă este ukrainocentric și oferă asistență pentru Ucraina.

“Am convenit să nu raportăm rezultate specifice. Inamicul va fi primul care îi va recunoaște – pe front de la armata noastră”, a spus el.

În același timp, Reznikov s-a adresat ucrainenilor, subliniind că poporul ucrainean demonstrează o voință irezistibilă de a câștiga în fiecare zi.

“Acesta este timpul eroilor adevărați. Există încă multe provocări înainte. Inamicul ne va răni, va distruge o parte din ceea ce iubim. Dar în fiecare zi facem un pas pentru a distruge acest inamic și a trăi liber. Așa cum au visat multe generații de ucraineni. Care a luptat pentru ea. Astăzi este un moment de încercări pentru generațiile noastre. Și le trecem foarte bine”, a spus el.

reamintim că antitanc-urile celei de-a 30-a brigăzi mecanizate separate numite după prințul Konstantin Ostrogsky au arătat procesul de distrugere a unui tanc inamic.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.