Slovacia, în anumite condiții, poate transfera MIG-uri în Ucraina/foto armyinform.com.ua Slovacia, în anumite condiții, poate transfera MIG-uri în Ucraina/fotografie armyinform.com.ua

Slovacia este pregătită să discute despre transferul a 11 avioane multifuncționale MiG-29 în Ucraina după ce acestea vor fi dezafectate, iar Polonia și Republica Cehă vor patrula în spațiul aerian.

Slovacia nu este suficient de mare pentru a dona unilateral MIG-uri Kievului, astfel încât sunt necesare aliați și propuneri pentru înlocuirea aeronavelor sau furnizarea de bani, a declarat ministrul Apărării al țării, Yaroslav Nagy, la o conferință de presă cu omologul său britanic Ben Wallace, relatează Sky News.

Ministrul slovac a adăugat că costul fiecărui MiG-29 este de aproximativ 35 de milioane de euro.

Nagy a subliniat că luptătorii ar trebui să fie dezafectați la sfârșitul lunii August, iar de la începutul lunii septembrie, aliații vor patrula spațiul aerian slovac.

“Imediat, când le aterizăm (luptători – Ed.), iar cehii și polonezii vor prelua protecția spațiului aerian, vom putea discuta despre viitorul MiG-29 …”, – a declarat șeful Ministerului slovac al Apărării.

Amintiți-vă că dimineața devreme, pe 24 februarie, trupele ruse au invadat teritoriul ucrainean fără a declara război. Ocupanții au lansat, de asemenea, diverse rachete pe teritoriul Ucrainei, au fost multe victime și răniți. Numai în Mariupol, Regiunea Donetsk, peste 20 de mii de oameni au murit din cauza dușmanilor.

Autoritățile ucrainene au cerut aliaților să ajute la închiderea cerului nostru, inclusiv furnizarea de avioane de luptă. 

în luna mai, mass-media a aflat că Polonia a transferat în Ucraina aproape toate piesele de schimb și muniția pentru MiG-29 sovietic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.