autoritățile germane au oferit doar 15 tancuri Leopard 2A4 în loc de 30 de unități/president.gov.ua autoritățile germane au oferit doar 15 tancuri Leopard 2A4
în loc de 30 de unități/president.gov.ua

Germania a amânat livrarea tancurilor convenite anterior cu Slovacia timp de două luni, ceea ce este necesar pentru ca Bratislava să-și trimită echipamentul în Ucraina în schimb.

Acest lucru este menționat în Materialul Business Insider.

Slovacia era gata să transfere 30 de tancuri sovietice T-72 armatei ucrainene, cu condiția ca Berlinul să înlocuiască echipamentul cu modele mai moderne.

Ca răspuns, autoritățile germane au oferit doar 15 tancuri Leopard 2A4, care, potrivit Bratislava, nu sunt suficiente pentru a acoperi gaura din armament.

“15 tancuri principale de luptă Leopard nu pot fi o soluție pentru noi, deoarece avem nevoie de 30 de tancuri principale de luptă pe batalion de tancuri”, a răspuns Ministerul Apărării al țării la publicație.

Citește și:  APU a distrus postul de comandă și observare și depozitul de muniție al ocupanților (video) APU a distrus postul de comandă și observare și depozitul de muniții al ocupanților (video) frontul din Ucraina se întinde pe mai mult de 2,5 mii de kilometri - Zelensky Frontul din Ucraina se întinde pe mai mult de 2,5 mii de kilometri – Zelensky profesorii și angajații Consiliului Municipal Lutsk au colectat 1,5 milioane pentru mașini și echipamente pentru militari profesorii și angajații Consiliului Municipal Lutsk au colectat 1,5 milioane pentru mașini și echipamente pentru militari

În acest scop, Slovacia negociază cu aliații săi pentru a găsi forme suplimentare de sprijin pentru Ucraina pentru a contracara agresiunea Rusiei.

Pe lângă alte arme în valoare de peste 150 de milioane de euro, Slovacia a predat Ucrainei singurul său sistem de rachete antiaeriene S-300. Pentru a nu lăsa Slovacia neprotejată ca urmare, Germania, Olanda și Statele Unite au desfășurat în prezent un total de patru sisteme de rachete Patriot în țara NATO. 

în timpul unui schimb similar round-robin, Slovacia intenționează să-și transfere luptătorii sovietici MiG-29 în Ucraina, iar propriul spațiu aerian va fi protejat de Polonia și Republica Cehă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.