luptătorii Brigăzii a 25-A din prima linie au povestit despre modul în care au loc bătăliile în Donbass/screenshot din videoclipSoldații Brigăzii a 25-A din prima linie au povestit despre modul în care au loc bătăliile din Donbass/captură de ecran din videoclip

Atacuri intense cu utilizarea echipamentului, bombardarea și încercările de a sparge apărarea în orice mod posibil — asta se confruntă apărătorii ucraineni pe prima linie în regiunile Luhansk și Donetsk. Soldații celei de-a 25-a brigăzi aeriene separate sicheslav au povestit cum au loc bătăliile în Donbas.

povestea soldaților a fost publicată de centrul de presă al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina pe pagina sa oficială de Facebook.

“Au fost două atacuri în direcția mea, unde au încercat să ne străpungă, dar nu a avut succes. Un tanc, un BRDM (vehicul blindat de recunoaștere și patrulare) a fost ars în direcția noastră. BMP-ul inamicului a funcționat ca un “treizeci”, dar am reușit să distrugem un tanc din RPG — 7D-să-l scoatem, să-l dezasamblăm, iar vecinul îl terminase deja”, a spus unul dintre luptători.

potrivit aceluiași soldat, întregul personal al Brigăzii 25 este motivat. Toată lumea înțelege cu cine luptă și pentru ce.

“Și cel mai important, avem cu ce lupta — există suficiente arme străine. Javelin, NLAW, Matador — este suficient din toate”, a continuat războinicul.

Un alt tânăr luptător a povestit despre operațiunea efectuată de brigada 25: “I-am condus în spate la stația Novobakhmutovka. Katsaps nici măcar nu se așteptau că vom fi la asalt acolo. Ei beau cafea și fumau țigări la punctul lor de control acolo. Totul a fost bine: ajunsesem deja la clădirea cu 5 etaje, apoi am ajuns la mașini-BMP, BMD, rezervorul era acolo. La 30 de minute după ce am intrat, au început să ciocănească gradele, mortierele pe calea ferată — tot ce aveau ne acoperea”, a spus soldatul.

El a mai raportat că a fost rănit în acea bătălie. Când tancul inamic a pornit, luptătorul a aruncat două grenade – a aruncat unul peste echipament din cauza emoției și a aruncat al doilea direct în trapă. Ocupanții au urcat înăuntru, dar nu au avut timp să închidă trapa. Soldatul a trebuit să acționeze rapid, pentru că în acel moment două tancuri se îndreptau deja spre soldații Brigăzii a 25-a.

Unitatea a început să se retragă și a fugit într-o ambuscadă. Rashiștii s-au ascuns într-un șanț lângă gard și l-au împușcat pe luptătorul care spune povestea din videoclip în spate. Războinicul a căzut și și-a amintit că avea o grenadă în rezervă. Soldatul plănuia să-l strângă sub el dacă invadatorii mergeau să-l termine și să explodeze. Cu toate acestea, adversarii stăteau încă în șanț, așa că un luptător curajos a aruncat o grenadă în direcția lor. Câteva momente mai târziu, i-a auzit pe dușmani raportând răni la radio.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.