Jefuirea armatei ruse în Ucraina nu are nicio limită: apucă tot ce văd. Smartphone-ul Ivanka, în vârstă de 10 ani, care i-a fost luat la unul dintre punctele de control din regiunea Sumy, nu a făcut excepție.

povestea cu un final fericit a fost spusă în Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Deci, un soldat din Divizia rusă Kantemirov a fost capturat de unitatea de recunoaștere a brigăzii 93 “Kholodny Yar”, care a fost găsit că are un telefon mobil roșu, precum și o bancă cu pietre.

La început, ocupantul a mințit că acestea erau lucrurile lui. Mai mult, el folosea deja în mod activ telefonul, deoarece a introdus acolo o cartelă SIM a unuia dintre operatorii ruși și a sunat acasă. 

Dar au existat și numere ucrainene în lista de contacte, semnate “tati” și “mami”. Kholodnoyartsy a început să efectueze apeluri telefonice la aceste numere. S-a dovedit că gadgetul nu era un invadator, ci o Ivanka de 10 ani.

După cum s-a dovedit, pe 15 martie, familia fetei a plecat de un coridor de evacuare din Trostyanets, care la acea vreme era ocupat de Rashiști. Soldații ruși s-au apropiat de mașina lor și le-au ordonat să renunțe la toate telefoanele. Mama fetei le-a răspuns ocupanților că gadgeturile au fost descărcate. Familia însăși a șters toți mesagerii de pe telefoanele lor înainte de a pleca, astfel încât inamicul să nu primească nicio informație.

“A durat aproximativ trei zile, băieții mi-au sunat numărul și m-au întrebat: Ești mami? Am spus da. Dmitry de la Brigada 93 a spus că au găsit un telefon la un militar rus capturat”, își amintește mama fetei. 

Astfel, gadgetul furat de soldații ruși s-a întors la copil.

Anterior, informațiile ucrainene au raportat că ocupanții “au organizat” o piață în Belarus, unde vând bunuri furate de la ucraineni. În “sortimentul” Bazarului marauder: de la mașini de spălat și frigidere la jucării și produse cosmetice pentru copii. De asemenea, invadatorii ruși încearcă să facă schimb de valută furate de la ucraineni – dolari și euro.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *