Rashiștii continuă să acopere sudul Ucrainei/facebook.com/GeneralStaff.ua Rashiștii continuă să acopere sudul Ucrainei/facebook.com/GeneralStaff.ua

Luptătorii ucraineni au eliminat astăzi 14 ocupanți, 7 vehicule blindate și un depozit de muniții în regiunile sudice.

Acest lucru a fost anunțat de vorbitorul Comandamentului operațional “Sud” Vladislav Nazarov.

“Inamicul continuă să se apere folosind pozițiile fortificate ale celei de-a doua și a treia linii de apărare. Încătușat de acțiunile noastre contraofensive, lipsit de posibilitatea de a contracara în mod activ, el folosește tactici contra-baterie. Ne bombardează pozițiile și așezările pașnice din spate pentru a crea impresia prezenței sale chiar și în teritoriile eliberate”, a spus el.

Deci, în Nikolayevshchina, după atacurile inamice pe timp de noapte pe suburbia Centrului regional, infrastructura este deteriorată, în satul Limany câmpul de grâu a luat foc, în comunitatea Pervomaisk mai multe case au ars.

Citește și:  Rusia a început să-și mute familiile militare pe teritoriile ocupate din Ucraina Rusia a început relocarea familiilor armatei sale în teritoriile ocupate din Ucraina  armata ucraineană a finalizat un curs de instruire privind utilizarea HIMARILOR americani Armata ucraineană a finalizat un curs de instruire privind utilizarea HIMARS americane  ocupanții au tras în regiunea Sumy de la artileria rachetă, animalele au fost rănite (foto) ocupanții au tras în regiunea Sumy de la artileria rachetă, animalele au fost rănite (foto)

În plus, ca urmare a luptelor grele din regiunea Kherson, în special în așezările districtelor Berislavsky și Kakhovsky, casele au fost distruse, civilii au fost uciși și răniți, facilitățile de infrastructură și malul râului au fost exploatate. În aceste teritorii, ocupanții continuă să jefuiască și să răpească locuitorii locali.

“De asemenea, s-au primit informații despre exploatarea țărmurilor plajei de tineret din Kherson. Situația cu furnizarea de medicamente și lucruri de primă necesitate în comunitățile blocate din Regiunea Herson rămâne extrem de dificilă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Comandamentului.

Potrivit lui Nazarov, de la începutul zilei, 14 ocupanți au fost lichidați de unitățile ucrainene, precum și 7 unități de echipamente blindate și auto și un depozit de muniții.

anterior a fost raportat că forțele ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul țării sunt încătușarea forțelor inamice.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.