trupele inamice din Ucraina au redus ritmul ofensivei, împărtășite în Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina/foto REUTERS

Apărătorii ucraineni dețin poziții defensive, forțele de ocupație ale Federației Ruse au redus ritmul ofensivei.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 06.00 pe rețeaua socială Facebook.

“A cincisprezecea zi a opoziției eroice a poporului ucrainean față de invazia militară rusă a început. Forțele de apărare ucrainene continuă să restrângă ofensiva forțelor armate ruse din Donetsk, Slobozhansky și părți ale districtelor operaționale Tauride. Ei apără orașele ucrainene Kharkiv și Akhtyrka. Principalele eforturi se concentrează pe împiedicarea inamicului să avanseze în direcția sud-est. Apărarea circulară a orașului Mariupol continuă”, se spune în mesaj.

În același timp, forțele ucrainene continuă să acopere frontiera de stat cu Republica Belarus.

“În regiunea de Nord, apărătorii ucraineni dețin apărarea orașului Chernihiv. Se iau măsuri pentru a restrânge înaintarea inamicului spre Kiev”, se arată în raport.

În același timp, gruparea forțelor și mijloacelor de apărare a Kievului este în permanență pregătită să respingă ofensiva inamicului, provoacă daune de foc grupurilor ofensive ale ocupanților și deține anumite linii defensive.

De asemenea, în direcția sudică, inamicul este reținut în direcțiile către orașele Krivoy Rog, Nikolaev, Voznesensk și așezarea Novovorontsovka (Regiunea Kherson).

În alte zone, grupurile de trupe efectuează o operațiune de stabilizare și îndeplinesc sarcini de apărare teritorială.

În același timp, gruparea Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei respinge atacurile cu rachete și bombe și distruge mijloacele inamice de atac aerian, asigură acoperirea aeriană a obiectelor importante ale Ucrainei și a grupurilor de trupe. “inamicul a redus ritmul ofensivei…”,- spune mesajul.

amintiți-vă că trupele ruse au intrat în Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. 

În primul rând, inamicul a început să bombardeze instalațiile militare și apoi a atacat așezările pașnice. În special, bombele inamice au căzut pe Kiev, Kharkiv, Chernihiv și Mariupol.potrivit Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, începând cu 9 martie, peste 474 de civili din Ucraina au fost uciși de la începutul războiului.

Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a împărtășit pe 9 că peste 12 mii de dușmani și o mulțime de echipamente inamice au fost deja distruse în statul nostru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *