Soros a comentat atacul rus asupra Ucrainei  foto de REUTERS

Atacul Rusiei asupra Ucrainei din 24 februarie a fost începutul celui de-al Treilea Război Mondial.

Acest lucru a fost declarat de finanțatorul American și fondatorul Fundației Renaissance George Soros în articolul său publicat de Project Syndicate.potrivit lui Soros, acest război ar putea distruge civilizația noastră. 

Articolul spune că, înainte de invazie, președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping au lansat un document amplu care anunța un parteneriat strâns între cele două țări. 

“Am fost surprins de faptul că Xi îi acordă în mod clar lui Putin o carte albă pentru a invada și a declanșa un război împotriva Ucrainei”, a spus Soros.

“Putin, după ce a obținut sprijinul lui Xi, s-a angajat în realizarea visului întregii sale vieți cu o cruzime incredibilă. Putin va împlini în curând 70 de ani și simte că, dacă vrea să lase o amprentă asupra istoriei rusești, trebuie să acționeze fie acum, fie niciodată”, se spune în articol.

Potrivit lui Soros, Putin intenționează să devină un țar pentru Rusia și, “după ce a venit cu ideea unei soluții, Putin a pierdut în mod clar legătura cu realitatea.” 

“Nu-l cunosc personal pe Putin, dar îi urmăresc îndeaproape ascensiunea și știu că este nemilos. El a transformat capitala Cecenă Grozny în ruine, iar acum amenință să facă același lucru cu capitala ucraineană Kiev”, a scris finanțatorul. 

Potrivit lui Soros, Putin se aștepta ca ucrainenii de limbă rusă să primească soldații ruși cu brațele deschise, dar a greșit foarte mult.  

“El a decis să pedepsească Ucraina pentru rezistență și a început să acționeze fără frâne. El a aruncat întreaga armată rusă în luptă și ignoră orice reguli de război”, a spus Soros.

Potrivit acestuia, este posibil ca Rusia să piardă acest război, deoarece partenerii occidentali furnizează Ucrainei tipuri defensive de arme.

“Între timp, Xi pare să fi realizat că Putin a ieșit de pe șine…Xi i-a sunat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe cancelarul German Olaf Scholz și a spus că susține eforturile lor de menținere a păcii. El vrea reținere maximă în acest război pentru a preveni o criză umanitară. Nu există nicio garanție că Putin va ceda dorințelor lui Xi. Nu putem decât să sperăm că Putin și Xi vor fi înlăturați de la putere înainte de a ne distruge civilizația”, a spus Soros.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *