Leopard 2A4 tank/US Army photo Leopard 2A4 tank/US Army photo

Spania nu va furniza tancuri Leopard Ucrainei, care se aflau la o bază militară din Zaragoza. Examinările au arătat că echipamentul este inutilizabil și periculos pentru oameni.

Potrivit portalului El Mundo, o astfel de declarație a fost făcută de ministrul spaniol al Apărării Margarita Robles.

“Astăzi luăm în considerare toate posibilitățile, dar pot spune deja că [tancurile Leopard], care nu au fost folosite în Zaragoza de mulți ani, nu pot fi trimise [la războiul din Ucraina] pentru că sunt într-o stare absolut deplorabilă”, a spus Robles.

Potrivit ministrului Apărării, Spania a efectuat examinări adecvate și a stabilit inadecvarea echipamentului pentru utilizare. Tancurile sunt periculoase pentru persoanele care le vor folosi pe câmpul de luptă. Prin urmare, țara “nu poate trimite” mașini.

Reamintim că informațiile despre transferul de arme grele din Spania în Ucraina au apărut în mass-media pe 5 iunie. Era vorba despre sisteme de rachete antiaeriene și tancuri de luptă Leopard 2A4 neconservate.

Mass-media a raportat, de asemenea, că Spania intenționează să transfere 40 de tancuri vechi de luptă Leopard 2 fabricate în Germania în țara noastră. Cu toate acestea, guvernul German nu a permis acest lucru.

Astfel de date au apărut pe 11 iunie, iar o lună mai târziu au fost publicate alte informații în mass-media, spunând că Spania încearcă în continuare să furnizeze Ucrainei transportoare blindate cu șenile Leopard 2A4 și M113. Se presupune că pachetul ar include 10 unități ale primului echipament și 20 ale celui de-al doilea. Cu toate acestea, livrările de tancuri au fost anulate acum.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.