SSU a declarat că sunt gata să lupte împotriva armatei din Belarus  foto dpsu.gov.ua

Forțele ucrainene sunt gata să bată armata belarusă, precum și trupele rusești ocupante, dar speră că Belarusii nu vor lupta împotriva Ucrainei.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat de vorbitorul serviciului de frontieră de Stat Andrey Demchenko la un briefing la Lviv.

El a menționat că forțele de apărare și serviciile de informații monitorizează situația de pe teritoriul Belarusului.

“Într-adevăr, acum Belarus, sub influența Rusiei, este folosit în principal pentru plecarea aeronavelor, bombardarea, coloanele merg în direcția Chernihiv. În alte direcții – Regiunea Rivne, Volyn – forțele de securitate ale Ucrainei, inclusiv polițiștii de frontieră și altele, înțeleg riscul ridicat ca alte rute să poată fi utilizate pentru a intra și a ataca Ucraina, în care pot fi implicatepersonalul militar al Republicii Belarus. Îi așteptăm și vom aștepta cu nerăbdare să-i învingem, precum și pe alți Rashiști pe întreg teritoriul în care se află acum”, a spus Demchenko.

“dar sper că în mod natural, oamenii din Belarus să înțeleagă această situație dificilă, în care așa-numitul lor președinte (Alexander Lukașenko) le-a adus acum, și ei încă nu vor permite forțelor lor să atace Ucraina în aceste zone”, a spus el Demchenko.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.