Statele Unite condamnă agresiunea militară a Federației Ruse/foto ua.depositphotos.comStatele Unite condamnă agresiunea militară a Federației Ruse/foto ua.depositphotos.com

Rusia poate opri războiul din Ucraina în orice moment, dar acest lucru nu se întâmplă încă. Deoarece opțiunea de înghețare a conflictului nu este exclusă, nu există previziuni neechivoce.

Acest lucru a fost declarat de ambasadorul SUA la NATO Julianne Smith într-un interviu acordat Radio Liberty.

Ea a menționat că Statele Unite și NATO încearcă să facă presiuni asupra Moscovei în orice mod posibil pentru a schimba planurile strategice ale președintelui rus Vladimir Putin.

“Rusia este izolată. NATO se apropie de granițele sale și se alătură noilor membri, iar Putin constată că indicatorii săi economici devin din ce în ce mai slabi și în scădere. Și așa cred că Rusia va realiza mai târziu că a fost în esență un eșec strategic în multe puncte. Dar, din punct de vedere al prognozei, dacă vor mai fi câteva săptămâni sau luni sau mai mult, este greu de spus”, a adăugat diplomatul.

Smith a subliniat că Statele Unite se concentrează doar pe sprijinirea trupelor ucrainene, astfel încât acestea să poată câștiga

Potrivit ei, un conflict militar înghețat este ” una dintre posibilități.” Diplomatul a menționat că Rusia recurge adesea la o astfel de tehnică.

“În unele cazuri, ei vin și preiau controlul sau încearcă să anexeze teritoriul, așa cum a fost cu Crimeea, și apoi încearcă să facă această anexare o realitate”, s-a indignat Smith.

Ea a rezumat că comunitatea internațională va “opri orice încercare” de a anexa ilegal teritoriul ucrainean.anterior, președintele Vladimir Zelenski a anunțat termene critice pentru eliberarea teritoriilor Ucrainei.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.