M777 obuzier/US Army photo M777 obuzier/US Army photo

Aproape toate obuzierele de 155 mm de tip M777, pe care administrația prezidențială americană a decis să le transfere Forțelor Armate, au fost deja livrate pe teritoriul Ucrainei.

Acest lucru a fost raportat de un oficial anonim al Pentagonului într-un comentariu CNN. 

Oficialul a declarat reporterilor că Statele Unite au transportat deja în Ucraina mai mult de 85 din cele 90 de obuziere pe care Administrația Prezidențială a promis să le furnizeze Ucrainei. De asemenea, peste 110 mii de muniții pentru aceste obuziere au fost deja livrate Ucrainei din cele 184 de mii promise.

Deja peste 310 Tunari ucraineni au finalizat un curs de pregătire în tragerea de la aceste obuziere, iar peste 50 urmează acum acest antrenament în împușcarea obuzierelor.

În plus, zeci de militari ucraineni sunt instruiți în utilizarea transportatorilor americani de personal blindat, a dronelor fantomă Phoenix, a radarelor antiaeriene etc.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a adăugat că recent 13 transporturi din 7 țări au ajuns la punctele de plecare din Ucraina. Acestea au inclus mașini blindate, generatoare electrice, Radare, puști și o țară a predat mai multe obuziere.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *