SUA va oferi Ucrainei MLRS/REUTERS photo SUA va oferi Ucrainei MLRS/REUTERS photo

Forțele armate americane au elaborat un plan pentru a instrui armata ucraineană să folosească mai multe lansatoare de rachete.

Acest lucru a fost declarat de președintele șefilor de Stat Major, generalul armatei Mark Milley, scrie Washington Post.

“Trebuie să începem această afacere cu un program rațional și atent, care îi va pregăti pentru standardul la care vor deveni eficienți. Nu va face nici un bine pentru a arunca doar acest sistem în luptă. Trebuie să fii instruit în acest sens pentru a folosi arma ca un sistem precis cât mai eficient posibil”, a spus Milli.

Millie a menționat că Marea Britanie, care va transfera trei sisteme M270, va instrui, de asemenea, un pluton al armatei ucrainene. Formarea va dura aproximativ 3-4 săptămâni.

Citește și:  au nevoie de Severodonetsk: un expert militar a explicat rebasarea forțelor rusești pe front Ei au nevoie de Severodonetsk: un expert militar a explicat remanierea forțelor rusești pe front Duda a numit numărul de tancuri și vehicule blindate pe care Polonia le-a predat Ucrainei Duda a numit numărul de tancuri și vehicule blindate pe care Polonia le-a predat Ucrainei baza wagneriană arde în regiunea ocupată Luhansk - jurnalist (foto) În regiunea Luhansk ocupată, baza “Wagnerienilor” arde – jurnalist (foto)

El a menționat că rușii au demonstrat că “depășesc artileria ucraineană ca număr și rază de acțiune” în bătăliile din regiunea de Est, care a devenit principalul obiectiv în operațiunile rusești.

Statele Unite au trimis deja zeci de obuziere M777 în Ucraina, care sunt capabile să tragă obuze de 155 mm la o distanță de aproximativ 40 km. Milli a spus că forțele ucrainene au folosit aceste arme cu mare efect, dar ucrainenii au nevoie de “unele sisteme de artilerie cu rază mai lungă” care pot ajunge la o distanță mai mare.

“Ucrainenii au Tunari foarte buni. Tunari foarte buni. Au o comandă excelentă a artileriei. Dar au folosit sisteme din epoca sovietică și apoi au trecut la alte sisteme”, a spus Milli.anterior,s-a raportat că Statele Unite au trimis un alt lot de obuziere de remorci M777 ca parte a unui pachet de asistență militară către Ucraina pentru a lupta împotriva ocupanților ruși.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.