portul Odessa/fotografie ua.depositphotos.com Portul Odessa/fotografie ua.depositphotos.com Organizația Națiunilor Unite și Crucea Roșie vor putea ajuta mai bine Ucraina în deblocarea porturilor maritime.

Acest lucru este declarat de un număr de congresmeni din Statele Unite, potrivit Politiko.

“Acest lucru trebuie să se întâmple”, a declarat Jason Crowe, membru al Camerei Reprezentanților (Democrat din Colorado), unul dintre deputații care s-au întâlnit cu Zelensky la Kiev, despre restaurarea operațiunilor portuare și ruta din actuala zonă de război din Marea Neagră pentru navele care transportă cereale. 

Crowe a subliniat că ucrainenii au nevoie de mai multe arme și motorină pentru a proteja și opera portul. Ucraina are nevoie, de asemenea, de ajutor în neutralizarea minelor maritime pe care le-au înființat pentru a proteja orașul de ofensiva rusă, dar acum nu mai sunt necesare Nave pentru această lucrare. Prin urmare, Statele Unite sau o altă țară trebuie să trimită o astfel de navă de război peste Marea Neagră la Odessa, pe care Rusia, potrivit lui Crowe, ar considera-o un act de escaladare.

Crowe a respins apelurile ca NATO să ofere un coridor umanitar pentru ca navele de cereale să treacă prin blocada rusă. Aceasta, în opinia sa, este o opțiune periculoasă, având în vedere prezența trupelor rusești în Crimeea din apropiere și, prin urmare, poate provoca o confruntare militară directă. Crowe a spus că Națiunile Unite și Crucea Roșie ar fi într-o poziție mai bună pentru a crea un astfel de coridor fără constrângere militară.

Un alt Senator american, Jeanne Shaheen, membru al Comitetului pentru afaceri al Forțelor Armate, a recunoscut că “NATO nu dorește” să ofere coridoare umanitare maritime pentru a asigura trecerea în siguranță a navelor care transportă cereale din Ucraina.

“Cred că este mai probabil ca ONU să vrea să facă acest lucru și că vor fi mediatori mai buni decât NATO”, a adăugat ea.

Unii democrați se îndoiesc, de asemenea, că portul Odessa va putea relua lucrările la transportul de cereale în următoarele câteva luni.

“Aceste porturi nu vor fi deschise dacă Rusia continuă ceea ce face”, a declarat senatorul Jon Tester (Montana). “Pur și simplu nu înțeleg cum. Aceasta este o problemă.”

“Acum, 12 milioane de tone de produse agricole din ultima recoltă se pot strica în toamnă dacă nu sunt expediate”, a spus Crowe, menționând că aceasta nu include viitoarea recoltă de grâu de primăvară. 

În mod surprinzător, această recoltă este de așteptat să fie o recoltă potențială record pentru Ucraina, în ciuda luptelor acerbe din unele părți ale țării și a atacurilor continue ale Rusiei asupra grânarelor și furtului de cereale.

Reamintim că ONU pregătește medicii ucraineni în cazul în care Federația rusă folosește arme chimice sau biologice.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *