F-16 luptător în serviciu cu armata SUA/Forțele Aeriene ale SUALuptătorul F-16 aflat în serviciu cu armata SUA/Forțele Aeriene Americane a fost prezentat Congresului SUA un proiect de lege care prevede instruirea piloților ucraineni pe luptătorii NATO.

Acest lucru a fost anunțat pe Twitter de autorul proiectului de lege, congresmanul veteranilor Forțelor Aeriene Americane Adam Kinzinger.

El a ilustrat textul mesajului cu o fotografie comună cu piloții ucraineni care au luat o luptă aeriană cu Rusia în prima zi a unei invazii la scară largă.

“Acești oameni sunt piloți ai Forțelor Aeriene ucrainene. O mulțime de oameni au crezut că vor ieși din luptă în prima zi… dar sunt încă acolo. Am introdus un proiect de lege pentru a-i instrui pe aeronavele NATO, astfel încât să poată trece la F-16”, a scris Kinzinger. 

twitter.com/AdamKinzingertwitter.com/AdamKinzinger

războiul din Ucraina: date actuale

Rusia și-a concentrat toate eforturile asupra capturării Donbass. Luptele acerbe pentru Severodonetsk continuă în prezent. În viitorul apropiat, inamicul poate captura Lisichansk, avertizează experții ISW.

În același timp, în zona Belogorovka, ocupanții au refuzat să forțeze Seversky Donets, temându-se de noi pierderi mari în echipamente și forță de muncă.

La 21 iunie, inamicul a atacat din nou AFU în direcția Slavyansk, iar în regiunea Harkov încearcă să dețină forțele ucrainene și să le împiedice să ajungă la granița cu Rusia. 

Potrivit șefului Centrului pentru Studii Militare și juridice, Alexander Musienko, obiectivele Rusiei sunt capturarea Severodonetsk, o campanie de la sud la Lisichansk și mișcarea din Popasnaya cu stabilirea în continuare a controlului asupra autostrăzii Lisichansk-Bakhmut.

premierul britanic Boris Johnson consideră că Federația Rusă poate epuiza resursele în bătăliile din Donbas. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.