Pentagonul a promis Ucrainei toate armele necesare pentru a învinge Federația Rusă/foto REUTERSPentagonul a promis Ucrainei toate armele necesare pentru a învinge Federația Rusă/foto REUTERS

Statele Unite și aliații săi sunt gata să răspundă tuturor nevoilor Ucrainei în înarmarea opoziției față de invazia rusă.

Acest lucru a fost declarat de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în timpul vizitei sale în Thailanda, informează Serviciul de presă al Pentagonului.

Jurnalistul l-a întrebat pe Austin dacă victoria Ucrainei în război și slăbirea Rusiei rămân în continuare obiectivul Statelor Unite și al aliaților săi. În plus, el a menționat declarația consilierului șefului biroului președintelui, Mikhail Podolyak, despre nevoia Ucrainei de arme – în special, a vorbit despre 1000 de obuziere și 300 MLRS.

“Statele Unite sunt gata să ofere totul și să ajute Ucraina să obțină succesul… De asemenea, avem parteneri din întreaga lume care sunt gata să ajute cu adevărat Ucraina. Știți că am furnizat un număr semnificativ de obuziere și o cantitate mare de muniție împreună cu multe alte lucruri. Și alte țări le-au furnizat”, a răspuns șeful Pentagonului.

Austin a subliniat că Statele Unite și partenerii vor continua să depună eforturi pentru a oferi cât mai mult sprijin Ucrainei cât mai curând posibil și pentru a ajuta forțele armate să obțină succes.

El a reamintit că săptămâna aceasta Statele Unite convoacă grupul de Contact Ramstein-3 Pentru apărarea Ucrainei pentru a treia oară. Întâlnirea va avea loc la Bruxelles.

Citește și:  aterizarea morții: soldații ucraineni au arătat pozițiile înfrânte ale ocupanților din regiunea Kharkiv (video) “Aterizarea morții”: soldații ucraineni au arătat pozițiile înfrânte ale ocupanților din regiunea Harkov (video) un marocan condamnat la moarte în RPD are cetățenia ucraineană Marocanul condamnat la moarte în ” DNR ” are cetățenia ucraineană invadatorii au lovit Kharkiv: șapte explozii au tunat (video) Invadatorii lovit Kharkiv: șapte explozii tunat(video)  Arestovich a spus că ar putea opri Putin (video) Arestovich a spus că el poate opri Putin(video) în regiunea Harkov, inamicul a avansat puțin, artileria lovește Harkov-Arrestovich în regiunea Harkov, inamicul a avansat puțin, potrivit Harkov este lovit de artilerie – Arestovich

După cum a raportat UNIAN, Ministrul Apărării Alexei Reznikov nu este mulțumit de pierderea interesului din partea țărilor occidentale și a mass-media față de nevoile armatei ucrainene și anumite sentimente de ușurare, în ciuda luptelor acerbe din Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.