REUTERS foto

Statele Unite și aliații săi din NATO au furnizat Forțelor Armate ale Ucrainei sisteme de apărare aeriană care vor proteja cerul ucrainean de rachetele de croazieră rusești.

CNN scrie despre acest lucru cu referire la un reprezentant american de rang înalt.

Vorbim despre sistemele de rachete antiaeriene din vremurile sovietice:” Osa “(conform clasificării NATO – SA-8), sistemele S-300 (sa-10, SA-12) și sistemele portabile de rachete antiaeriene” Strela-3 ” (SA-14).

Aceste sisteme au o rază de acțiune mai mare decât rachetele Stinger, ceea ce vă va permite să doborâți rachetele de croazieră inamice.

Armele au fost furnizate de țările partenere NATO. Nu este încă clar modul în care aceste sisteme vor fi returnate țării furnizoare.

Washingtonul a fost de acord cu transferul sistemelor de apărare aeriană în Ucraina după scandalul conform căruia președintele American ar fi vetoat personal luptătorii polonezi MiG-29 pentru AFU pentru a nu provoca Rusia.

Oficial, în Statele Unite, utilizarea MiG-29 în confruntarea dintre Ucraina și Rusia a fost numită inadecvată. Conform estimărilor Pentagonului din 11 martie, aproximativ 56 de luptători au rămas în Forțele Aeriene ucrainene, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din capacitățile Forțelor Aeriene ucrainene până la începutul războiului.Ucraina nu a pierdut avioane de luptă pentru că a folosit drone și rachete sol-aer.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.