inamicul avansează în direcțiile așezărilor Severodonetsk și Borovskoye/foto REUTERS inamicul avansează în direcțiile așezărilor Severodonetsk și Borovskoe/REUTERS foto

Trupele rusești avansează în direcția Severodonetsk și o serie de alte așezări, au capturat satul Mednaya Ruda din Districtul Bakhmutsky din regiunea Donetsk.

acest lucru este menționat într-un mesaj pe pagina de Facebook a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina.

Se remarcă faptul că, în direcția Donetsk, inamicul continuă să bombardeze unitățile trupelor ucrainene, lansează greve de rachete, efectuează recunoaștere, crește sprijinul aviației și regrupează trupele.

ocupanții își consolidează, de asemenea, grupurile prin mutarea unităților de rezervă.

“În direcția Liman, inamicul și-a concentrat eforturile asupra înfrângerii focului unităților noastre în zonele Ozernoye și la sud de așezarea Liman. În direcția Severodonetsk, inamicul atacă în direcțiile așezărilor Severodonetsk și Borovskoye. Nu are succes”, informează statul major General.

În același timp, invadatorii au un succes parțial în direcția așezării Ustinovka. Pentru a întrerupe comunicarea logistică și pentru a preveni manevra trupelor ucrainene, acestea lovesc la trecerile de pod.

În direcția Bakhmut, ocupanții ruși atacă în direcția așezărilor Kamyshevakha, Nyrkovoye, Berestovoye și Belogorovka, dar nu au avut succes, au suferit pierderi și s-au retras.

“În direcțiile lui Pokrovsky și Klin, inamicul are un succes parțial, a capturat așezarea minereului de cupru. Efectuează regruparea”, a declarat Statul Major General.

În direcția Avdiivka, inamicul a încercat să reia ofensiva, dar nu are succes.

Inamicul nu a condus ostilități active în direcțiile Kurakhovsky, Novopavlovsky și Zaporizhia, a tras în pozițiile trupelor ucrainene cu mortare, artilerie cu rachete și butoaie și a condus o luptă contra-baterie.

Reamintim, Ministerul de Interne consideră că Ucraina este în așteptare pentru o lună foarte dificilă a bătăliei decisive pentru Donbass.anterior, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că următoarele săptămâni ale războiului vor fi dificile.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.