trupele din Belarus/fotografie LB.ua

Există încă posibilitatea implicării Forțelor Armate din Belarus în războiul împotriva Ucrainei din partea Federației Ruse.

Acest lucru a fost anunțat de Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina în informațiile operaționale privind invazia rusă începând cu ora 24:00 din 22 martie.

“Conducerea militaro-politică a Belarusului continuă să ofere trupelor inamice un sprijin cuprinzător în utilizarea aerodromului și a rețelei de transport, a facilităților individuale de sănătate și este complice la crimele împotriva poporului ucrainean”, se arată în mesaj.

În același timp, există posibilitatea implicării Forțelor Armate din Belarus în războiul împotriva Ucrainei din partea Federației Ruse.

“Dar, potrivit informațiilor disponibile, un număr mare de personal și unii comandanți refuză să participe la acțiunile de ocupație împotriva statului nostru”, a spus Statul Major General.

după cum a raportat UNIAN, la 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că au fost înregistrate semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.