unul dintre podurile de pe Chongar - granița administrativă a regiunii Kherson și Crimeea/screenshot

Statul Major al Forțelor Armate din Ucraina a negat informațiile distribuite anterior de primarul din Kherson și de un număr de experți militari care au susținut că Istmul Crimeei a fost curățat cu puțin timp înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse. 

Acest lucru este menționat în declarația Statului Major General.

“Forțele Armate ale Ucrainei îndeplinesc sarcini în scopul propus, ghidate exclusiv de interesele naționale și acționează în conformitate cu situația actuală. În ceea ce privește zvonurile despre presupusul Chongar “fără mine”, Vă informăm. Podul a fost minat, dar ne-am confruntat cu forțe inamice de 15 ori superioare. Toate concluziile privind legalitatea deciziilor luate în timpul ostilităților vor fi făcute în modul prevăzut de lege după finalizarea lor”, a spus Statul Major General.

Ei au remarcat, de asemenea, că eroii ar trebui să primească premii, iar ocupanții și acoliții lor ar trebui să fie în spatele gratiilor.

Anterior, primarul din Kherson, Igor Kolykhaev, comentând ocuparea rapidă a orașului, a spus că, din motive necunoscute, nu numai Istmul Crimeei a fost curățat în avans, ci și o serie de poduri și canalul Crimeei de Nord. Separat, el a menționat Podul Antonovsky, care, în opinia sa, ar fi trebuit să fie aruncat în aer. Prin el, a susținut Kolykhaev, inamicul transfera echipamentul militar al Federației Ruse din Crimeea ocupată adânc în regiunea Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.