Belarus poate ajuta Federația rusă în războiul împotriva Ucrainei cu echipamente scoase din depozit, a avertizat în Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina/foto t.me/modmilby Belarus poate ajuta Federația rusă în războiul împotriva Ucrainei cu echipamente scoase din depozit, a avertizat Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina/foto t.me/modmilby Belarus poate furniza Federației Ruse echipament militar și arme scoase din depozit pentru războiul cu Ucraina.

Armata belarusă, sub pretextul desfășurării exercițiilor, efectuează scoaterea din depozitare și întreținerea echipamentelor și armelor militare, a declarat șeful adjunct al Direcției operaționale principale a Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, Alexey Gromov, în timpul unui briefing.

“…Având în vedere pierderile grele ale agresorului în arme și echipamente militare, precum și starea și condițiile de depozitare ceva mai bune ale acestui echipament în depozitele Forțelor Armate din Belarus, este posibil ca vecinul nostru să furnizeze aceste arme și echipamente militare pentru agresorul rus”, a spus el.

În plus, a devenit cunoscut faptul că partea belarusă desfășoară în mod activ măsuri pentru construirea infrastructurii militare pe teritoriul fostului aerodrom Zyabrovka din Regiunea Gomel (care se învecinează cu Ucraina).

Statul Major General consideră că, în viitor, Belarus ar putea permite Federației Ruse să plaseze o altă bază militară pe acest teritoriu.

Gromov a adăugat că forțele speciale ruse și membrii campaniilor militare private se află în prezent pe teritoriul Belarusului.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. În special, inamicul a intrat în țara ucraineană de pe teritoriul Belarusului. Infrastructura militară și civilă ucraineană a fost, de asemenea, bombardată din Belarus.șeful biroului președintelui Ucrainei, Andrey Ermak, a declarat că probabilitatea participării pe scară largă a armatei Belaruse la războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu este foarte mare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.