REUTERS foto

Forțele de ocupație Ruse își concentrează eforturile pentru a avansa în continuare pe teritoriul ucrainean către Krivoi Rog, Kremenchuk, Nikopol și Zaporozhye.

Acest lucru este demonstrat de informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 12.00 pe rețeaua socială Facebook.

“Inamicul, care a suferit pierderi în zonele operaționale Polessky, Seversky, Yuzhnobugsky, este oprit, încearcă să câștige un punct de sprijin, este forțat să o facă pe linii nefavorabile. În direcția Donetsk, în timpul luptelor acerbe, apărătorii Ucrainei au respins inamicul, ritmul ofensivei invadatorilor este încetinit”, se spune în raport.

“Principalele domenii de concentrare a eforturilor inamicului rămân Kiev și Mariupol, precum și avansul în direcția Krivoi Rog, Kremenchuk, Nikopol și Zaporozhye”, se spune în raport.

În același timp, incapabil să obțină succes, inamicul continuă să lanseze atacuri cu rachete și bombe asupra orașelor situate adânc pe teritoriul Ucrainei – Dnipro, Lutsk și Ivano-Frankivsk.

În plus, formarea rezervelor inamice și transferul acestora în zonele operațiunilor de luptă de pe teritoriul Ucrainei continuă.

“Există o acumulare a sistemului de apărare aeriană a forțelor de ocupație în direcțiile Donetsk și Tavrichesky”, a spus Statul Major General.

în Volinia, există o amenințare de sabotaj la instalațiile de infrastructură militare și civile.

Se remarcă faptul că invadatorii nu desfășoară acțiuni ofensive active în direcția Polessky. Efectuați măsuri pentru a restabili capacitatea de luptă a unităților.

“Ca urmare a acțiunilor active și coordonate ale unităților forțelor armate ale Ucrainei și ale altor componente ale forțelor de apărare, au fost provocate pierderi semnificative inamicului, ceea ce l-a obligat să se retragă din așezările capturate anterior din regiunea Kiev”, se spune în raport.

Nu există acțiuni ofensive active din partea inamicului în direcția Seversky. În unele zone, inamicul a efectuat raiduri de incendiu și a efectuat recunoașterea pozițiilor unităților forțelor armate ale Ucrainei.

În direcția Slobozhansky, inamicul îl ține pe Sumy înconjurat și blochează parțial Harkov din nord. Efectuează o regrupare a trupelor.

“În direcțiile Donetsk și Tavrichesky, ocupanții nu abandonează încercările de a captura orașele Mariupol și Severodonetsk, nu au succes. Planurile de a stabili controlul asupra Nikolayev, avans în direcțiile către Zaporozhye și Krivoy Rog de către inamic nu au fost puse în aplicare. Din cauza pierderilor semnificative, invadatorii sunt forțați să meargă în defensivă și încearcă să ofere un sprijin cuprinzător”, se arată în raport.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.