ocupanții caută rezidenți locali pe teritoriul ocupat al Ucrainei, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat/foto ilustrativă REUTERS

Trupele ruse din teritoriul ucrainean ocupat efectuează căutări în rândul populației locale și se transformă în uniforma forțelor armate ale Ucrainei.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 06.00 pe rețeaua socială Facebook.

“Starea, poziția și natura acțiunilor forțelor de apărare fără schimbări semnificative. Inamicul continuă să folosească infrastructura civilă pentru nevoile militare”, se arată în raport.

“Încălcând cerințele dreptului umanitar internațional, el continuă să desfășoare unități și echipamente în instalații cu risc ridicat, efectuează bombardarea civililor, efectuează verificări ilegale ale bunurilor personale și percheziții în rândul locuitorilor locali, se deghizează în haine civile și uniforme ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, se spune în raport.

În același timp, se spune că starea morală și psihologică a trupelor inamice, care au luat parte la luptele cu trupele ucrainene, continuă să se deterioreze, numărul cazurilor de dezertare și refuzuri de a executa ordine este în creștere.

Forțele Armate ale Ucrainei, împreună cu alte componente ale forțelor de apărare, dau o mustrare demnă trupelor inamice, în special, două elicoptere, două avioane de luptă (dintre care unul este Su-34) și două UAV-uri au fost distruse în ziua precedentă.

amintiți-vă că dimineața devreme pe 24 februarie, trupele ruse au intrat în Ucraina.

Inamicul a bombardat mai întâi facilitățile militare și apoi a atacat așezările pașnice, în special Kiev, Chernihiv, Mariupol, Kharkiv, Kherson și Zhytomyr. 

pe 13 martie, a devenit cunoscut faptul că exploziile au tunat pentru prima dată în regiunea Lviv – inamicul a efectuat un atac aerian pe terenul de antrenament Yavorovsky.

inamicul a reușit să captureze o mică parte a teritoriului ucrainean.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.