consecințele decojirii stafidelor de către ocupanții ruși/foto : facebook.com/ObriiIzyum consecințele decojirii stafidelor de către ocupanții ruși/foto: facebook.com/ObriiIzyum

Forțele de ocupație ruse încearcă să împiedice avansarea unităților ucrainene în spate în apropierea orașului Izyum.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina începând cu ora 18.00 pe rețeaua socială Facebook.

“În direcția Slobozhansky, inamicul își concentrează eforturile principale pe asigurarea retragerii unităților sale din orașul Harkov și prevenirea retragerii unităților forțelor de apărare în spatele grupului rus de trupe concentrate în zona orașului Izyum”, spune rezumatul.

În același timp, unitățile inamice au tras în pozițiile trupelor ucrainene din zonele așezărilor Petrovka, pepinieră, tishki rusă și Ternova.

În același timp, în direcția slavă, inamicul și-a concentrat eforturile principale asupra ofensivei din zona așezării Bogorodichnoye, dar nu a avut succes. “El a efectuat atacuri de artilerie asupra zonelor așezărilor Novaya Dmitrovka și Krasnopolye. El a efectuat atacuri aeriene în zonele așezărilor Dolina și Adamovka”, se spune în raport.

De asemenea, în direcțiile Donetsk și Tavrichesky, unitățile inamice continuă să tragă asupra trupelor ucrainene. “Ocupanții au încercat să stabilească controlul asupra așezărilor Novoselovka al doilea, Kamenka, Marinka și Novomikhailovka”, se arată în raport.

În plus, în direcția Limansky, inamicul încearcă fără succes să obțină un punct de sprijin în zona așezării Alexandrovka, iar în direcția Severodonetsk, trage activ în zona așezării Rubezhnoye. 

“În direcția Bakhmut, inamicul a efectuat operațiuni de asalt în direcțiile așezărilor Zolotoye și Kamyshevakha, dar nu a avut succes. Efectuează bombardarea așezărilor din Toshkovka și Orekhovo”, spune rezumatul.

În plus, în direcția Avdiivka, cu sprijinul artileriei, inamicul desfășoară acțiuni ofensive în direcția așezărilor Kamenka și Novoselovka, dar nu are succes.

În Mariupol, germanii și-au concentrat eforturile principale pe blocarea unităților ucrainene în zona uzinei Azovstal, bombardarea continuă.

Inamicul nu a efectuat operațiuni militare active în direcția sud-Bug, trăgând asupra unităților forțelor de apărare din artileria și mortarele barilului. A continuat să efectueze recunoaștere aeriană.

“Acțiunile ilegale împotriva populației locale continuă să se desfășoare în teritoriile ocupate temporar de inamic. Măsurile regimului administrativ și polițienesc continuă, regimul de contrainformații a fost consolidat. Detenția neîntemeiată a civililor, în special a celor cu o poziție activă Pro-ucraineană, continuă”, se arată în rezumat.

În același timp, în general, ocupanții ruși nu încetează să efectueze operațiuni ofensive în zona operațională estică. Inamicul continuă să lanseze lovituri de rachete împotriva instalațiilor de infrastructură industrială și a incendiilor la instalațiile civile de pe teritoriul Ucrainei.

Forțele de apărare ucrainene provoacă pierderi inamicului și sunt pregătite pentru orice schimbare a situației operaționale.

reamintim, Statul Major General a dezvăluit pierderile uriașe ale inamicului din Donbass pentru o zi.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *