asaltul inamic a fost respins în direcțiile Donetsk și Slavyansk/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua Atacul inamic a fost respins în direcțiile Donetsk și Slavyansk/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Armata ucraineană deține controlul în Severodonetsk, Regiunea Luhansk, luptele se desfășoară în partea de est a orașului.

Acest lucru este raportat de către Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în rezumat seara.

Deci, în direcția slavă, ocupanții se pregătesc pentru reluarea operațiunilor de asalt pentru a îmbunătăți situația tactică și pentru a umple pierderile, pregătesc personal pe teritoriul Federației Ruse.

“Unitățile noastre au respins cu succes asaltul în direcția satului Dolgenkoe. Au provocat pierderi ocupanților ruși. Inamicul s-a retras”, spune rezumatul.

În direcția Donetsk, măsurile continuă să restabilească capacitatea de luptă a unităților de ocupație. La terenurile de antrenament separate, s-a observat că s-au desfășurat activitățile de coordonare a combaterii unităților motorizate de pușcă și tanc ale inamicului, echipate de mobilizați.

Inamicul își concentrează eforturile principale asupra încercărilor de a stabili un control deplin asupra orașului Severodonetsk și de a bloca trupele ucrainene în zona așezării Lisichansk.

“Soldații ucraineni anulează încercările inamicului de a prelua controlul asupra autostrăzii Bakhmut–Severodonetsk”, a menționat Statul Major General.

În plus, în direcția Limansky, pentru a distruge fortificațiile, invadatorii ruși au tras asupra unităților ucrainene cu mortare și artilerie în zonele Tatyanovka și Piskunovka și au lansat, de asemenea, un atac cu rachete asupra Nikolaevka.

“Soldații noștri dețin controlul în orașul Severodonetsk, luptele se desfășoară în partea de est a orașului. Am respins un atac inamic în direcția Novookhtirka și Voronovo”, se spune în raport.

Citește și:  Zelensky a numit cele mai periculoase direcții din față Zelensky a numit cele mai periculoase direcții din față contraatacurile APU din Severodonetsk vor lăsa alte poziții ale rușilor vulnerabile-ISW Contraatacurile APU din Severodonetsk vor lăsa vulnerabile alte poziții ale rușilor-ISW  AFU a confirmat lichidarea generalului maior Rus Kutuzov: ceea ce se știe despre el AFU a confirmat lichidarea generalului maior Rus Kutuzov: ceea ce se știe despre el

În plus, în direcția Bakhmut, pentru a susține acțiunile unităților, inamicul trage din artilerie cu butoaie și rachete, mortare în zonele așezărilor Berestovo, Fedorovka și Mironovka și, de asemenea, a provocat un atac aerian de elicoptere Ka-52 în apropierea companiilor.

Se remarcă faptul că, pentru a explora rutele avansului și a clarifica pozițiile trupelor ucrainene, inamicul folosește grupuri de sabotaj și recunoaștere care operează în zona Belogorovka.

Anterior, șeful Administrației Regionale din Severodonetsk, Alexander Stryuk, a spus că luptele de stradă poziționale continuă acum în oraș. Cu toate acestea, Forțele Armate ale Ucrainei nu vor părăsi Severodonetsk.potrivit șefului Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, în unele locuri rușii au un avantaj de zece ori în artileria din Severodonetsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.