rușii jefuiesc case și ucid civili/fotografie de REUTERS

În regiunea Sumy din Trostyanets, ocupanții ruși folosesc civilii ca”scut uman”.

Acest lucru a fost declarat de Comisarul pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova. Locuitorii locali sunt forțați de invadatori să stea pe stradă lângă echipamentul inamic în fiecare seară.

Orașul Trostyanets din regiunea Sumy a rămas ocupat în interior și complet înconjurat din toate părțile din exterior în tot acest timp. Blocajele rutiere inamice sunt situate de-a lungul perimetrului orașului, trecând prin care reprezintă un mare risc pentru viață.

În apropierea gării Trostyanets, au instalat instalații de artilerie, alte echipamente au fost amplasate în jurul orașului între clădirile administrative, lângă magazine, clădiri rezidențiale.

“În oraș, ocupanții ucid civili și distrug infrastructura civilă, jefuind masiv. Invadatorii l-au ucis pe președintele Comitetului stradal, Anna Samoilova, iar timp de câteva zile lunetiștii au bombardat strada, împiedicând locuitorii să ia cadavrul pentru înmormântare. Zilele trecute, un tip care se întorcea acasă seara a fost împușcat chiar pe stradă. Șeful întreprinderii agricole a fost împușcat mortal, care conducea la serviciu dimineața”, spune Denisova. 

O grenadă a fost aruncată asupra oamenilor pe una dintre străzi. În urma exploziei, doi bărbați au fost uciși. Acum trei zile, ocupanții au tras la spitalul local, este aproape complet distrus.

Ieri, clădirile rezidențiale au fost bombardate cu artilerie grea. Ocupanții au distrus de fapt mai multe case și au ucis trei pensionari care locuiau acolo. Mai multe clădiri de apartamente și un magazin au fost avariate.

ocupanții recurg și la jafuri în masă: toate magazinele, bancomatele, farmaciile din oraș sunt devastate. Ei jefuiesc în mod activ casele locale, fură mașini, intră în apartamente, de unde scot lucruri, bijuterii, mâncare. Dacă nu există oameni acasă, ei stau acolo peste noapte.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.