Ruslan Stefanchuk/fotografie-captură de ecran a mesajului video

Președinte al Radei Supreme a Ucrainei Ruslan Stefanchuk a făcut apel la belaruși din cauza provocării rusești împotriva lor.

Acest lucru este menționat într-o notă de pe pagina sa de Facebook.

“Dragi Bieloruși!.. Ucraina nu a avut și nu are nicio intenție de a desfășura acțiuni agresive împotriva poporului belarus prietenos, ca oricare altul. Noi, ucrainenii, Suntem un popor pașnic care ne susținem pământurile. Și nu vom lăsa pe nimeni să conducă aici. Dar poporul rus “fratern” pentru tine nu a acționat deloc cu tine într-un mod frățesc. Provocarea cu bombardarea teritoriului dvs. este planul criminal al lui Putin, în care, așa cum și-a planificat el însuși, sunteți pioni de șah”, a subliniat vorbitorul.

El a subliniat că trupele rusești au început să bombardeze Teritoriile bieloruse pentru a da vina pe Ucraina pentru acest lucru.

“Federația Rusă încearcă să vă atragă într-un război cu noi. Dar! Încă mai aveți șansa de a scrie o pagină glorioasă în istoria dvs. – mergeți în partea Ucrainei. Prin urmare, întrebarea este de fapt “fie-sau”. Fie tu, îndeplinind voința lui Putin-Lukașenko, vei pieri în mod glorios, fie vei lua partea popoarelor noastre și, de fapt (vei deveni – UNIAN) eroi naționali ai Belarusului și Ucrainei. Alegerea este a ta”, a subliniat Stefanchuk.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 11 martie, Serviciul de frontieră de Stat al Ucrainei a raportat că invadatorii ruși au atacat teritoriul Belarus la granița cu Ucraina.

SSU a menționat că un astfel de atac și acțiunile inamicului asupra așezărilor din Belarus reprezintă o provocare deliberată de a atrage forțele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina.

consilier al șefului biroului președintelui Alexey Arestovich a cerut belarușii să nu lase Rusia se trage în războiul împotriva Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.