Borrel consideră că UE ar trebui să își asume responsabilitatea pentru securitatea sa/foto de REUTERSBorrel consideră că UE ar trebui să își asume responsabilitatea pentru securitatea sa/foto de REUTERS

Președintele Parlamentului European, Josep Borrel, a recunoscut că stocurile de echipamente militare ale UE au fost epuizate din cauza asistenței acordate Ucrainei.

El a mai spus că noua situație de securitate vorbește despre necesitatea ca Uniunea Europeană să își asume responsabilitatea pentru securitatea sa și să creeze forțe armate comune moderne în UE.

Anterior, Borrel a spus că Uniunea Europeană nu va permite Ucrainei să rămână fără armele necesare în războiul cu Rusia.

Potrivit lui, Uniunea Europeană continuă să sprijine forțele armate ale Ucrainei. “Cred că acest sprijin schimbă situația pe câmpul de luptă”, a spus Borrel.  

El a adăugat că, în scopul de a consolida potențialul armatei ucrainene, este necesar să se sprijine eforturile în curs de desfășurare. “Trebuie să refacem resursele și rezervele. Și trebuie să spun că acest sprijin este esențial în acest moment, deoarece războiul s-a mutat într-un moment crucial, un punct de cotitură și nu putem permite epuizarea echipamentelor în Ucraina și nu vom permite acest lucru”, a subliniat Borrel.

Reamintim, de asemenea, potrivit lui Borrel, Uniunea Europeană va ajuta Ucraina să exporte cereale, care este blocată în porturile maritime de către ocupanții ruși.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.