rușii atacă Azovstal , există victime/foto Vaganov Sergey

Ocupanții continuă să asalteze “Azovstal” din Mariupol, folosind artilerie cu butoi și navă, aruncând bombe aeriene super-grele.

Acest lucru a fost anunțat într-un mesaj video de către comandantul adjunct al regimentului Azov Svyatoslav Palamar-Kalina.

Ca urmare a acțiunilor invadatorilor de pe teritoriul Azovstal, două femei civile au fost ucise. Aproximativ zece persoane au fost rănite în diferite grade. Acum rușii continuă să atace agresiv planta.

“Din acest moment, un atac puternic pe teritoriul uzinei Azovstal continuă cu sprijinul vehiculelor blindate, tancurilor, cu încercări de a ateriza trupe folosind bărci și un număr mare de infanterie. Vom face tot posibilul pentru a respinge acest atac, dar vă îndemnăm să luați măsuri imediate pentru a evacua civilii care se află pe teritoriul uzinei și a le livra la Zaporozhye și pe teritoriul controlat de Ucraina. Mariupol este Ucraina”, a spus Kalina.

După cum a raportat UNIAN, la 1 mai, a început evacuarea civililor din uzina Mariupol Azovstal. În aceeași zi, președintele Vladimir Zelensky a anunțat că aproximativ 100 de persoane au plecat la Zaporozhye.

Potrivit primarului din Mariupol Vadim Boychenko, peste 100 de civili au reușit să fie scoși din adăposturile de bombe de pe teritoriul Azovstal pe 2 mai.

Vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Iryna Vereshchuk, a declarat pe 2 Mai că situația de la Azovstal a dobândit semne ale unei adevărate catastrofe umanitare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.