A - 10 a fost folosit în Irak și Afganistan pentru a sprijini trupele în luptă/USAFA-10 a fost folosit în Irak și Afganistan pentru a sprijini trupele în luptă/USAF

Conducerea Forțelor Aeriene ale SUA a ridicat problema posibilității de a instrui piloții ucraineni și de a oferi Ucrainei avioane americane de atac a-10 Warthog.

New York Times scrie despre asta.

Ideea este încă în discuție.

Jurnaliștii observă că un astfel de plan are sens. Ucraina are nevoie de mai multă aviație și mai multe modalități de a distruge artileria și tancurile rusești.

În același timp, Forțele Aeriene ale SUA au vrut să scape de A-10 de ani de zile. “Acest lucru ar elibera bani pentru întreținerea noilor aeronave care ar putea fi utilizate în diverse scopuri și ar fi mai eficient în cazul unui posibil conflict cu China”, se spune în articol.

Citește și:  APU a distrus Divizia de artilerie a obuzierelor, personalului, echipamentelor și BC a ocupanților ruși APU a distrus Divizia de artilerie a obuzierelor, personalului, echipamentelor și BC a ocupanților ruși  le este frică de Nimags și contraofensiva AFU: Gaidai a povestit despre starea de spirit a ocupanților Ei se tem de Nimags și contraofensiva Forțelor Armate din Ucraina: Gaidai a spus despre starea de spirit a ocupanților  Gaidai: Severodonetsk ar fi putut fi recucerit dacă armele occidentale ar fi ajuns mai devreme Gaidai: Severodonetsk ar fi putut fi recucerit dacă armele occidentale ar fi ajuns mai devreme

A-10 a fost folosit în Irak și Afganistan pentru a sprijini trupele în luptă. Piloții Forțelor Aeriene au controlat încet aeronava de atac pe teren, apoi au deschis focul asupra luptătorilor rebeli.

NYT îl citează pe șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul Charles K. Brown, care a declarat că Statele Unite și aliații săi au în vedere planuri pe termen lung pentru instruirea piloților ucraineni.

Vorbind la un forum de securitate din Aspen, generalul Brown a declarat că ucrainenii vor trebui să înceteze utilizarea avioanelor de luptă din epoca sovietică, deoarece piesele de schimb nu vor fi disponibile.

războiul din Ucraina: date actuale

Rusia este încă concentrată pe capturarea Donbass. În special, armata inamică își continuă atacurile în direcția centralei termice Uglegorsk și lângă Pokrovsky.

În sud, Forțele Armate ale Federației Ruse încearcă să perturbe acțiunile contraofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei-introduc noi rezerve pentru a – și apăra pozițiile. Apărătorii ucraineni au respins cu succes încercările de asalt ale inamicului.

Potrivit experților Institutului pentru studiul războiului, rușii nu au putut să-și sporească progresul după ce au părăsit pauza operațională. Trupele rusești continuă să facă atacuri minore în nord-vestul Slavyansk și în jurul zonei Seversk și Bakhmut, fără a captura un singur teritoriu semnificativ.

Lipsa atacurilor terestre de succes în afara zonelor Slavyansk, Seversk și Bakhmut este în concordanță cu evaluarea ISW că ofensiva rusă este probabil să se încheie fără capturarea Slavyansk sau Bakhmut.

După cum spune articolul Forbes, săptămânile următoare pot deveni un punct de cotitură în față, iar viitorul războiului va depinde de modul în care se vor dezvolta evenimentele în iulie – August.

APU a eliminat deja 39 de mii de ocupanți și mii de unități de echipament inamic.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.