capacitatea de luptă a armatei ruse a scăzut sub 90%/foto REUTERS

Armata rusă a suferit pierderi semnificative de personal și echipament în Ucraina. Puterea de luptă a ocupanților a scăzut sub 90% în comparație cu începutul unui atac la scară largă asupra Ucrainei.

Gardianul scrie despre asta.

Se remarcă faptul că trupele rusești suferă pierderi semnificative, dar Rusia are încă resurse. Conform estimărilor SUA, Kremlinul a adunat peste 150.000 de soldați în jurul Ucrainei înainte de invazie, precum și avioane, artilerie, tancuri și alte puteri de foc.

“Estimăm că puterea de luptă a Rusiei este puțin sub 90%. Cheltuiesc mult, dar au acumulat și multă forță de la începutul toamnei”, a spus un angajat al Departamentului Apărării al SUA.

În același timp, el a spus că armata rusă are un moral scăzut, probleme de comandă și control, rezistență a recruților și probleme cu ofensiva de la Kiev.

“Acestea sunt situate la aproximativ 30 de kilometri est de Kiev, unde au fost săptămâna trecută. Încă evaluăm că rușii au probleme de moral la diferite niveluri și în locuri diferite… Nu se așteptau la un astfel de nivel de rezistență. Unora dintre ei (recruți, – n. Red.) nu li s-a spus ce vor face cu adevăratîn interiorul Ucrainei. Știm că s-au bazat pe recruți și încă speră. Adică, era încă destul de mult o armată de recrutare. Și, prin urmare, aceștia sunt foarte tineri care nu au prea multă experiență în lucrul cu soldații și, după cum vedem, toți acești factori se combină, ceea ce le afectează moralul”, se spune în raport.În plus, armata rusă suferă din cauza problemelor logistice

“Credem că au probleme cu comanda și controlul nu numai din punct de vedere al comunicațiilor. “Ei nu au fost pe deplin pregătiți pentru operațiuni de o asemenea intensitate pentru o perioadă atât de lungă de timp pentru atâtea atacuri diferite”, a explicat Pentagonul.

SUA a subliniat, de asemenea, că Moscova nu și-a atins obiectivele în Ucraina.

după cum a raportat UNIAN mai devreme, serviciile de informații britanice au raportat că trupele rusești încearcă să înconjoare armata ucraineană, care apără regiunile estice ale Ucrainei.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.