Zelensky a avut o întâlnire cu Secretarul de Stat al SUA și Secretarul Apărării /foto OP

Statele Unite consideră că Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei. Tot ceea ce este necesar pentru aceasta este echipamentul potrivit și sprijinul adecvat.

Acest lucru a fost declarat de către șeful Pentagonului Lloyd Austin, după o vizită la Kiev, CNN rapoarte.

Potrivit lui, natura războiului din Ucraina sa schimbat, acum Ucraina are alte nevoi. Are nevoie de arme cu rază lungă de acțiune, iar țara și-a exprimat, de asemenea, nevoia de tancuri.

“Primul pas spre victorie este credința că poți câștiga. Credem că putem câștiga, ei pot câștiga dacă au echipamentul potrivit, sprijinul potrivit și vom face tot posibilul și vom continua să facem tot posibilul”, a declarat Austin reporterilor.

Reamintim, potrivit Reuters, citând un înalt oficial al Departamentului de stat, sa ajuns la un acord în timpul vizitei privind asistența militară suplimentară pentru Ucraina în valoare de 322 milioane dolari.

Citește și:  Putin nu a reușit să realizeze ambițiile sale grandioase pe câmpul de luptă - Biden Putin nu a reușit să realizeze ambițiile sale grandioase pe câmpul de luptă – Biden

În același timp, Secretarul de Stat Anthony Blinken, care a sosit la Kiev cu Austin, a subliniat că nu știe cum se va desfășura soarta războiului din Ucraina în viitor. Dar el și-a promis sprijinul până la succesul final al Ucrainei în această confruntare.

“Esența este aceasta. Nu știm cum se va desfășura restul acestui război, dar știm că o Ucraina independentă suverană va exista mult mai mult decât Vladimir Putin pe scenă”, a spus el.

Blinken și Ministrul Apărării Lloyd Austin au avut o întâlnire de trei ore cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky la Kiev pe 24 aprilie. Apropo, aceasta este prima vizită a oficialilor americani în Ucraina de la începutul unui război pe scară largă cu Rusia. De asemenea, această vizită este importantă pe fondul faptului că Statele Unite, spre deosebire de multe țări europene, nu și-au întors încă Ambasada la Kiev.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.