Arma există în două versiuni/foto Aerovironment

Statele Unite au în vedere posibilitatea de a furniza Ucrainei “drone ucigașe” de comutatoare de producție americane.

Acest lucru este raportat de NBC News. Acestea sunt rachete ghidate avansate care pot lovi cu precizie tancurile și pozițiile de artilerie de la o distanță de câțiva kilometri.

Nu s-au luat decizii, dar Casa Albă are în vedere echiparea Ucrainei cu drone ca parte a unui nou pachet de asistență militară. Există două variante ale acestei arme, Switchblade 300 și 600, care au fost vândute Comandamentului de operațiuni speciale din SUA de către producătorul AeroVironment.

Switchblade este, de fapt, bombe inteligente robotizate echipate cu camere, sisteme de ghidare și explozivi. Acestea pot fi programate să lovească automat ținte la mulți kilometri distanță și pot fi ghidate în jurul țintelor până când vine momentul potrivit pentru a lovi. Compania susține că modelul 600 poate zbura timp de 40 de minute și până la 50 de mile.

Aceasta este o armă de unică folosință, motiv pentru care a fost poreclită “drona kamikaze”. Ambele arme pot fi configurate în câteva minute. Se remarcă faptul că zboară mult mai repede decât dronele turcești Bayraktar TB2.

Anterior, s-a raportat că președintele American Joe Biden a semnat o lege privind acordarea Ucrainei de asistență militară, umanitară și economică în valoare de 13,6 miliarde de dolari.

aproximativ 6,5 miliarde$, aproximativ jumătate din pachetul de ajutor, va merge la Departamentul Apărării al SUA, astfel încât să poată desfășura trupe în regiune și trimite echipamente de apărare în Ucraina

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.