SUA nu este pregătită să ajute Ucraina cu avioane/getty imagesStatele Unite nu sunt sigure că transferul de aeronave va ajuta Ucraina să închidă cerul din aviația rusă.

Acest lucru a fost declarat de către președintele Pentagonului John Kirby.

“În prezent, forțele aeriene ucrainene au mai multe escadrile de aeronave complet pregătite pentru luptă. Conform estimărilor noastre, este puțin probabil ca adăugarea de aeronave să schimbe semnificativ eficacitatea forțelor aeriene ucrainene în comparație cu capacitățile Rusiei. Prin urmare, credem că beneficiile transferului acestor MiG-29 sunt mici”, a spus el.Kirby este, de asemenea, convins că transferul de aeronave către Ucraina ar putea duce la o escaladare mai mare a luptelor aeriene.

“Credem că există modalități mai eficiente de asistență tehnică și continuăm să furnizăm Ucrainei armele necesare, în opinia noastră”, a concluzionat el.

Reamintim, pe 8 martie, a devenit cunoscut despre disponibilitatea guvernului polonez de a transfera la dispoziția Statelor Unite ale Americii toți luptătorii săi MiG-29, pe care Ucraina i-a solicitat.

În același timp, Polonia a cerut Statelor Unite să îi furnizeze aeronave second-hand cu capacități operaționale adecvate pentru a le înlocui.

declarația a mai spus că guvernul polonez solicită altor aliați NATO care sunt înarmați cu aeronave MiG-29 să facă același lucru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *