getty images

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Grinflid, consideră puțin probabilă participarea trupelor americane ca parte a contingentului ONU de menținere a păcii în Ucraina.

Acest lucru este raportat de Centrul pentru comunicații strategice și securitatea informațiilor.

Ea a precizat că, în timpul vizitei Poloniei, președintele American va discuta cu omologul său polonez problema introducerii forțelor de menținere a păcii în Ucraina, unde există un război cu Rusia.

Diplomatul a menționat că este puțin probabil ca Statele Unite să ia parte la acest lucru, dar vor sprijini aliații NATO care vor lua o astfel de decizie.

Statele Unite nu văd nicio șansă de progres în negocierile Ucrainei cu țara agresoare. Thomas-Greenflid le-a numit “unilateral”:”nu pare că rușii erau înclinați spre o soluție diplomatică.”

După cum a scris UNIAN, Casa Albă a confirmat vizita lui Biden în Polonia, unde liderul American se va întâlni cu președintele țării Andrzej Duda.

Vizita sa vine la o zi după întâlnirea cu aliații NATO, liderii G7 și liderii Uniunii Europene la Bruxelles pentru a discuta despre eforturile internaționale de sprijinire a Ucrainei după invazia Rusiei.

La 3 martie, Rada Supremă a aprobat o cerere adresată ONU de a introduce un contingent de menținere a păcii în Ucraina din cauza agresiunii desfășurate de Rusia. Deputații au cerut ONU, Crucii Roșii, Parlamentului European și altor organizații să protejeze imediat populația Ucrainei de un atac armat al invadatorilor ruși.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.