15 iunie, Biden a aprobat un alt pachet de asistență pentru Ucraina/REUTERSLa 15 iunie, Biden a aprobat un alt pachet de asistență pentru Ucraina/REUTERS

Administrația Biden va continua să ofere asistență militară substanțială Ucrainei “cât de repede o putem trimite” până când Rusia nu va mai Lupta.

Acest lucru a fost declarat de coordonatorul Consiliului Național de securitate pentru comunicații strategice și de contraamiralul pensionat John Kirby, scrie CNN.

“Ei (ucrainenii – n. red.) primesc (arme – n.red.) cât de mult putem trimite și cât de repede (cât de repede) putem trimite”, a spus Kirby.

Kirby a adăugat că ajutorul militar vine în Ucraina “la viteză record”, iar Statele Unite “vorbesc constant” cu Kievul.

Citește și:  Zelensky este mulțumit de negocierile de astăzi cu Scholz Zelensky este mulțumit de discuțiile de astăzi cu Scholz Biden a cerut subordonaților săi să încetinească retorica lor despre sprijinirea Ucrainei-mass-media Biden a cerut subordonaților săi să “încetinească” în retorica despre sprijinirea Ucrainei-media utilizarea publică a cântecelor în limba rusă a fost interzisă în regiunea Khmelnitsky Utilizarea publică a cântecelor în limba rusă a fost interzisă în Khmelnitchin

El a clarificat că Statele Unite încearcă să ajute forțele armate ale Ucrainei să returneze teritoriile ocupate din Donbass și sud:”vom ajuta forțele armate ale Ucrainei să se apere și să încerce să se întoarcă (ocupate – ed.) teritorii în est, în sud.”

Kirby a reiterat că războiul Ucrainei cu Rusia “ar putea continua”, dar a adăugat că asistența suplimentară a Congresului nu este necesară în acest stadiu: “nu suntem în stadiul acum când credem că trebuie să planificăm un alt pachet suplimentar. Tocmai am început să cheltuim un pachet suplimentar pe care l-au aprobat deja.”

După cum a raportat UNIAN, ieri, pe 15 iunie, președintele american Joe Biden a anunțat alocarea unui alt pachet de asistență militară de 1 miliard de dolari Ucrainei.

Pachetul de asistență include: rachete ghidate pentru MLRS, 18 obuziere M777 și 36 de mii de cochilii pentru acestea, două sisteme anti-navă Harpoon suplimentare pentru securitatea costieră, mii de dispozitive pentru comunicații radio protejate și dispozitive de vedere nocturnă și alte dispozitive optice.

în plus, a fost anunțată alocarea a 225 de milioane de dolari. ajutor umanitar pentru populație.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.