SUA furnizează Ucrainei arme/REUTERS photoStatele Unite furnizează Ucrainei arme/foto REUTERS

Washingtonul a purtat discuții cu Kievul din cauza pericolului de escaladare pe care îl poate implica grevele pe teritoriul adânc în interiorul Federației Ruse.

Acest lucru a fost raportat Reuters de către armata și diplomații americani.

După cum sa menționat, discuțiile din culise sunt extrem de sensibile și, prin urmare, nu sunt anunțate. În același timp, Statele Unite nu impun restricții geografice clare privind utilizarea armelor sale de către Forțele Armate ale Ucrainei.

În același timp, Washingtonul se străduiește să “ajungă la o înțelegere comună a pericolului escaladării.”

 “Avem îngrijorări cu privire la escaladare, dar încă nu vrem să impunem restricții geografice sau să legăm prea mult mâinile (ucrainenilor – n. r.)”, a declarat armata americană sub protecția anonimatului.

Un alt interlocutor al publicației notează că Washingtonul și Kievul au o “înțelegere” comună cu privire la utilizarea metodelor fiabile de arme furnizate de Occident. “Până acum am fost pe aceeași pagină în înțelegerea acestor praguri”, a spus oficialul.

Serviciile americane de informații au avertizat, de asemenea, asupra riscurilor în creștere, în special având în vedere discrepanța dintre ambițiile aparente ale președintelui rus Vladimir Putin și eficacitatea armatei sale. Următoarele luni ar putea schimba războiul pe o” traiectorie mai imprevizibilă și potențial escaladată”, a declarat directorul Serviciului Național de informații, Avril Haines, în cadrul unei audieri a Senatului din această lună.

Citește și:  inamicul a lovit regiunea Dnipropetrovsk cu rachete: salvatorii caută oameni sub dărâmături Inamicul a lovit regiunea Dnipropetrovsk cu rachete: salvatorii caută oameni sub dărâmături Administrația Biden se pregătește să aprobe transferul MLRS în Ucraina-CNN Administrația Biden se pregătește să aprobe transferul MLRS în Ucraina-CNN  inamicul a reluat ofensiva în direcția slavă și regrupează trupele în Donechchina inamicul a reluat ofensiva în direcția slavă și regrupează trupele în Donechchina

Douglas Lute, fost ambasador al SUA la NATO și general-locotenent în rezervă, a fost de acord că Ucraina are suficiente ținte rusești în Ucraina pentru a-și face griji.

dar el a recunoscut riscul escaladării și divizării politice în cadrul NATO dacă Ucraina lovește adânc în Rusia.

“Acest lucru va provoca o scindare în cadrul Alianței. Și, desigur, Alianța nu vrea asta. Și nici Ucraina nu vrea”, a declarat Lute pentru Reuters.

După cum știți, administrația Biden are în vedere posibilitatea transferului sistemului de rachete cu mobilitate ridicată M142 (HIMARS) la Kiev, care poate lovi câteva sute de kilometri.

Federația Rusă încearcă în mod activ să prevină acest lucru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.