Suedia a anunțat un nou transport de arme către Ucraina/Foto WikipediaSuedia a anunțat un nou transport de arme către Ucraina/Foto Wikipedia

Suedia a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina. Acesta va include rachete anti-navă, lansatoare de grenade antitanc și puști cu lunetă.

Decizia relevantă a fost anunțată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor și Ministerului Apărării pe portalul oficial al Guvernului.

“Forțele armate suedeze au capacitatea de a rezerva anumite echipamente de apărare pentru o perioadă limitată de timp. Guvernul se oferă să transfere echipamente suplimentare de apărare în Ucraina sub formă de rachete anti—navă Robot 17, puști cu lunetă AG 90 și muniție, precum și 5.000 de Pansarskott 86 suplimentare”, se arată în comunicat.

Ultima dintre armele menționate sunt lansatoare de grenade antitanc de unică folosință, mai cunoscute sub numele de Bofors AT4. Anterior, Suedia a predat Ucrainei lansatoare de grenade reutilizabile Carl Gustaf. Cu ajutorul unuia dintre ei, rezervorul T-90M “Breakthrough” a fost aruncat în aer.

În același comunicat de presă, Suedia a anunțat că va dona 60 de milioane de coroane suedeze (peste 6 milioane de dolari) fondului NATO creat pentru a sprijini forțele armate ale Ucrainei. Și alte 100 de milioane vor fi alocate pentru a sprijini țara noastră în sfera civilă. Probabil, problemele umanitare și problemele refugiaților sunt menite aici.

Amintiți-vă că la 1 Mai, Statele Unite au spus despre un nou pachet de asistență militară pentru țara noastră. Acesta va include mult așteptatul MLRS HIMARS cu muniție. Aceste sisteme de artilerie au fost desfășurate în Europa în avans și sunt deja pregătite pentru expediere în Ucraina. Cu toate acestea, va dura trei săptămâni pentru a instrui luptătorii ucraineni să folosească echipamentul.

În urma Statelor Unite, livrarea MLRS către Ucraina a fost anunțată de Regatul Unit. Ea a fost de acord cu statele pentru a trimite M270 mai multe sisteme de rachete de lansare în statul nostru.

Ucraina a semnat, de asemenea, un contract cu Slovacia pentru achiziționarea a opt arme autopropulsate Zuzana 2.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

Pe 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă și a provocat un adevărat colaps în țară. Invadatorii nu numai că confiscă unități militare, aeroporturi și alte facilități strategice, ci și trag asupra civililor și clădirilor înalte ale orașelor.la 27 februarie 2022, au apărut informații că Belarus ar putea declara război Ucrainei. Nu există încă o confirmare oficială a invaziei armatei sale pe teritoriul nostru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *