Cum să recunoști o rachetă de croazieră/fotografie facebook.com/GeneralStaff.uacum să recunoști o rachetă de croazieră/fotografie facebook.com/GeneralStaff.ua

Războiul pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei durează mai mult de 130 de zile. Inamicul atacă zilnic teritoriul nostru cu rachete, artilerie, avioane și mortare. Ucrainenii învață să recunoască prin sunet ce fel de arme au tunat în apropiere.

Este posibil să se determine tipul de armă inamică prin sunet, deși sunetul specific poate diferi în funcție de tipul de armă. Cu toate acestea, UNIAN vă îndeamnă: indiferent de sunetele de pe stradă, după anunțarea alertei aeriene, mergeți la adăpost sau cel puțin respectați regula a doi pereți.

Sediul Umanitar boieresc a povestit despre cum să recunoască armele inamice sau munca de apărare aeriană prin sunet.

Cum să recunoaștem funcționarea apărării aeriene prin sunet

Este posibil să recunoaștem activitatea de apărare aeriană prin caracteristica principală – explozia se aude nu pe sol, ci în aer, cel mai adesea la nivelul acoperișului clădirilor. Sunetul unei explozii răsună adesea departe de locul exploziei. Sunetul seamănă cu explozia unei artificii uriașe sau a unei focuri de artificii. Noaptea înainte de explozie, puteți vedea un fulger.

auzind un astfel de sunet, rămâneți ascuns – există pericolul unei relansări a rachetei sau a căderii resturilor.

cum să recunoști o rachetă după sunet

O rachetă de croazieră zboară prin cer cu un fluier caracteristic și un foșnet. Când auziți un astfel de sunet, ascundeți-vă imediat în adăpost, dacă nu sunteți încă acolo. Racheta poate ateriza în orice punct, inclusiv într-un loc aglomerat sau într-o clădire înaltă.

cum să recunoști un avion după sunet

Avionul zboară pe cer cu un zgomot puternic, care se apropie treptat și apoi se îndepărtează. Este imposibil de spus din sunet dacă este avionul nostru sau unul inamic. Nu încercați să vedeți avionul în fereastră – ascundeți-vă imediat dacă este anunțată o alertă aeriană. Mai ales dacă locuiți aproape de o zonă de război.

cum să recunoști “grindina” și “tornadele” după sunet

Racheta împușcată seamănă cu un foșnet, iar în timpul zborului pe cer racheta fluieră. Mai multe lansatoare de rachete trag o rachetă una după alta, astfel încât sunetele sunt adesea repetate. Rachetele “tornadelor” zboară puțin mai repede decât cele ale “gradelor”.

cum să recunoști artileria după sunet

Un fluier lung și târâtor însoțește o cochilie de artilerie. Minele zboară puțin mai încet, iar obuzierele sunt destul de rapide. Acestea sunt sunete foarte periculoase-ascundeți-vă imediat într-un adăpost sau cădeți într-o adâncitură și acoperiți-vă capul cu mâinile.

 Cum să recunoști artileria după sunet/foto Sediul Umanitar boierescCum să recunoască artilerie de sunet/fotografie Boier sediul Umanitar sunete de muncă de apărare aeriană/foto Sediul Umanitar boierescSunete de muncă de apărare aeriană/foto Boier Centrul UmanitarCum să recunoști după sunetul sistemului de foc de volei/sediul umanitar boieresc fotoCum să recunoști sunetul mai multor lansatoare de rachete/foto Sediul Umanitar boieresc

ați putea fi, de asemenea, interesat de știri:

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.