adresa lui Vladimir Zelensky/REUTERS

În seara zilei de 10 martie, Președintele Vladimir Zelensky s-a adresat poporului ucrainean. Politicianul a spus că în această zi, ocupanții au distrus clădirea Departamentului principal al Serviciului de urgență de Stat din regiunea Donetsk. Lângă această clădire, locuitorii orașului Mariupol, care a fost supus bombardamentelor intense de către armata rusă de câteva zile, trebuiau să se adune pentru evacuare.

“Mariupol și Volnovakha rămân complet blocate. Deși am făcut tot ce era necesar pentru ca coridorul umanitar să funcționeze, trupele rusești nu au încetat să tragă. În ciuda acestui fapt, am decis să trimit oricum un convoi de camioane la Mariupol. Cu alimente, apă, medicamente”, a spus Zelensky. 

Oficialul a mai menționat că evacuarea civililor din orașele în care se desfășoară luptele continuă.

“Una dintre principalele sarcini pentru noi astăzi a fost organizarea coridoarelor umanitare. Sumy, Trostyanets, Krasnopolye, Irpen, Bucha, Gostomel, Stafide. În această zi, am reușit deja să scoatem aproape 40 de mii de oameni. În cele din urmă să le dea de securitate în Poltava, Kiev, Cherkasy, Zaporozhye, Dnipro, Lviv. De asemenea, am reușit să livrăm provizii umanitare: sute de tone de alimente și Medicamente”, a menționat Președintele. Zelensky a menționat că ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o teroare îndrăzneață din partea teroriștilor experimentați. 

“Lumea ar trebui să știe acest lucru. Trebuie să recunosc. Cu toții avem de-a face cu un stat terorist”, a adăugat președintele. 

Liderul statului a comentat falsurile care se răspândesc în Rusia cu privire la posibila utilizare a armelor chimice. 

“Suntem oameni adecvați. Sunt președintele unei țări adecvate, adecvate poporului. Și tatăl a doi copii. Și nimeni nu dezvoltă arme chimice sau alte arme de distrugere în masă pe pământul meu. Și toată lumea știe asta. Știi asta. Și dacă faceți așa ceva împotriva noastră, veți primi cel mai dur răspuns la sancțiuni”, a rezumat Vladimir Zelensky. 

Amintiți-vă că Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a subliniat că țara are nevoie de cantități mari de sprijin militar. Politicianul a subliniat că acum că invazia a avut loc și trupele rusești distrug orașele ucrainene și ucid civili, Ucraina va primi sprijin militar, însă nu este suficient.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.