La 24 februarie 2022, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă/Foto facebook.com/93OMBr

Consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei Mikhail Podolyak a spus cât timp va dura pentru a coordona problemele controversate în elaborarea unui acord de pace între Ucraina și Federația Rusă.Podolyak a spus acest lucru într-un interviu acordat presei poloneze, al cărui text este disponibil pentru UNIAN.

În special, consilierul șefului PO a spus că unul dintre aspectele cheie ale Acordului de pace discutat în prezent între Ucraina și Federația Rusă ar trebui să fie încetarea imediată a focului și retragerea imediată a trupelor ruse de pe teritoriile Ucrainei.

“Nu există altă cale. Cu toate acestea, negocierile sunt un proces la scară largă la care participă nu numai Rusia și Ucraina. Partenerii noștri, inclusiv Polonia, participă, de asemenea, indirect. Pentru că nu trebuie doar să semnăm un contract. Vrem să dezvoltăm un mecanism specific care să ne garanteze securitatea în viitor”, a subliniat Podolyak.

“Până în prezent, atât delegațiile ruse, cât și cele ucrainene se află pe pozițiile lor. Poate dura de la câteva zile la o săptămână și jumătate pentru a conveni asupra punctelor disputate. În acest timp, ar trebui să ne apropiem de elaborarea unui acord de pace. Luând în considerare, în primul rând, interesele Ucrainei, care a fost supusă unei distrugeri enorme de către Federația Rusă”, a spus Podolyak.

De asemenea, el a fost întrebat dacă semnarea Acordului va pune capăt războiului care se desfășoară în Ucraina de opt ani.

“Semnarea unui Tratat de pace nu poate decât să pună capăt fazei acute a conflictului și să ne permită să trecem la doliul tuturor morților și la reconstruirea țării. Dar mă îndoiesc că războiul pentru ucraineni se va termina acolo. Nu după toate prin câte am trecut. De asemenea, este clar că Rusia nu are nicio șansă să demonstreze nicăieri că există altcineva de vină pentru această catastrofă la scară largă”, a spus Podolyak.

În plus, el a fost întrebat cum și-a imaginat retragerea trupelor rusești din Ucraina.

“Rusia nu va avea de ales decât să înceapă o retragere imediată a forțelor sale armate. După semnarea Acordului, Convenția de la Viena va intra în vigoare pentru ambele părți. Ea spune clar că Tratatul de pace poate fi anulat dacă statele beligerante nu își retrag trupele de pe teritoriul inamic. Prin urmare, orice încercare de a reține soldații ruși pe teritoriile ucrainene va fi neîntemeiată din punct de vedere legal”, a spus Podolyak.

În același timp, el a fost întrebat ce forță ar forța Rusia să respecte dreptul internațional dacă, prin bombardarea spitalelor și școlilor, ar fi încălcat deja majoritatea convențiilor existente.

“Pentru a ne proteja de astfel de situații, dorim să prescriem în detaliu în acord un plan specific pentru retragerea trupelor rusești. Și obțineți sprijinul partenerilor noștri. În plus, statele străine vor garanta îndeplinirea condițiilor și securitatea Ucrainei în viitor. Va fi un document care descrie în detaliu procedura în cazul agresiunii repetate a Rusiei”, a subliniat Podolyak.

El a adăugat că aceasta este o formulă inovatoare, al cărei autor este președintele Vladimir Zelensky și care poate deveni baza pentru crearea unui sistem de securitate complet nou în Europa.

război împotriva Ucrainei:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.