Arestovich a declarat că armata rusă recurge la distrugerea în masă a populației/biroului președintelui

sute de cazuri sunt înregistrate împușcături în masă ale civililor de către ocupanți, jafuri și multe cazuri de viol.

În calitate de corespondent al rapoartelor UNIAN, acest lucru a fost declarat la un briefing de către consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovich.

El a reamintit cazul din Chernihiv, când ocupanții au împușcat oameni care stăteau la coadă pentru pâine. “Chernihiv este unul dintre acele orașe care sunt supuse unei bombardamente constante asupra obiectelor civile. … Dar există cazuri mult mai enervante”, a spus Arestovich.

Potrivit acestuia, în urmă cu patru zile, mai multe familii călătoreau în direcția Balakleya-Izyum, dar au fost oprite de ocupanți, care au examinat mașina și s-au uitat înăuntru, asigurându-se că există copii acolo, inclusiv preșcolari. “Mi-au dorit o călătorie fericită și m-au împușcat în spate. Una dintre aceste mașini a supraviețuit, soarta celei de-a doua este necunoscută, a treia a fost împușcată împreună cu copiii”, a spus el.

Consilierul șefului PO a menționat că astfel de cazuri nu sunt neobișnuite. “Există numeroase cazuri de viol și împușcături în masă ale populației locale în orașele din jurul Kievului… Anterior, au existat cazuri izolate, dar acum se observă utilizarea sistematică a violenței”, a subliniat el.

Arestovici a spus că armata rusă recurge la distrugerea brutală în masă a populației, iar decizia corespunzătoare a instanței ONU a arătat ieri acest lucru. “Acesta este cazul genocidului Federației Ruse împotriva Ucrainei… Nu poate fi calificat altfel. Numărul acestor cazuri depășește sute: împușcături în masă ale populației, jafuri, multe cazuri de viol… Și intră în cadru, pentru că în Chernihiv, poate unul din 300 de astfel de cazuri”, a remarcat el.

După cum a raportat UNIAN, 53 de persoane ucise de agresorul rus au fost ucise în Chernihiv în ultima zi ca urmare a bombardamentelor inamice.

Astăzi, pe 17 martie, Serviciul de urgență de Stat a raportat că, în urma unui atac aerian inamic asupra unei pensiuni din Chernihiv, o familie cu trei copii a fost ucisă. Printre morți: gemeni de trei ani-un băiat și o fată, o soră mai mare de 12 ani și părinții lor. Salvatorii și-au scos trupurile în timpul lucrărilor de dezmembrare a structurilor clădirii dormitorului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.