civilii care se adăpostesc pe Azot au provizii alimentare/Foto: Getty ImagesCivilii care se adăpostesc pe Azot au provizii alimentare/Foto: Getty Images

Sute de civili care se adăpostesc la uzina chimică Azot din Severodonetsk nu mai pot fi evacuați din cauza bombardamentelor neîncetate de artilerie din Rusia.

Acest lucru a fost raportat la CNN joi de guvernatorul militar al regiunii Luhansk, Serghei Gaidai.

“Este imposibil să ieși de acolo acum”, a spus el. “Vreau să spun, este posibil din punct de vedere fizic, dar este foarte periculos din cauza bombardamentelor și luptelor constante.” “Dacă cineva iese, va muri cu o probabilitate de 99%”, a adăugat el.

Gaidai a declarat pentru CNN că 568 de persoane, inclusiv 38 de copii, se adăpostesc în prezent în fabrică.

Civilii care se adăpostesc pe Azot au provizii alimentare, dar nu au fost alimentați timp de două săptămâni, a declarat miercuri roman Vlasenko, șeful administrației militare a districtului Severodonetsk, într-un mesaj text. Potrivit acestuia, majoritatea celor care se ascund acolo sunt lucrători din fabricile chimice, membrii familiei lor și unii rezidenți locali.

“S-au ascuns acolo de la început”, a declarat el pentru CNN. “Există adevărate adăposturi pentru bombe acolo.”amintiți-vă că Gaidai a numit și numărul trădătorilor din Lisichansk care au “scurs” informații despre APU către ruși.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.